Aslak de Silva

Aslak de Silva johtamaan Naturventionin myyntiä ja markkinointia

Aslak de Silva aloittaa Naturvention Oy:n myynti- ja markkinointijohtajana 1.9. De Silva siirtyy tehtävään Keskisuomalainen OYJ:stä, jossa hän työskenteli valtakunnallisista asiakkaista vastaavana myyntijohtajana. De Silva on työskennellyt aiemmin muun muassa Kauppalehdellä ja Sanoma Newsillä sekä asunut ja työskennellyt Ruotsissa, Norjassa sekä Irlannissa.

Aslak de Silva
Aslak de Silva

De Silva tulee johtamaan Naturventionin myyntiä ja markkinointia kansainvälistymisen kynnyksellä. “Tehtävänäni on saada asiakkaamme tuntemaan vau jo ennen kuin heille on esitelty Naava, maailman ainoa sisäilmaa biologisesti puhdistava älyviherseinä. Hyvinvointiboomin aikana puhdas sisäilma on ollut vielä aliarvostettua. Ilmassa on potentiaalia.”

“Aslak on oiva esimerkki uuden sukupolven ammattilaisesta, jonka pehmeät arvot ovat meillekin tärkeitä: terveys, ympärillä olevat ihmiset ja hyvän tekeminen. Aslakin avulla teemme Naavasta samanlaisen käsitteen kuin vaikkapa Tesla. Haluamme koko maailman hengittävän jatkossa Naava-ilmaa”, Naturventionin toimitusjohtaja ja perustaja Aki Soudunsaari sanoo.

Edellytykset Naturventionin kansainvälisen menestystarinan rakentamiseen ovat de Silvalla erinomaiset. Kamppailulajiuran jälkeen Vaajakoskelta kotoisin olevan de Silvan energia ja päämäärätietoisuus kohdistui myyntiin ja sen johtamiseen. De Silva on työskennellyt suurimmaksi osin markkinointiratkaisujen myynnin parissa, joten digi- ja sisältömarkkinointi ovat hänelle luonnollinen toimintaympäristö.

De Silvan työlistalla ensimmäisenä tulee olemaan asiakkaan ostopolun ymmärtäminen: kuinka kiinnostuksen herättämisestä edetään asiakkaan henkilökohtaiseen palveluun ja tukemiseen päätöksenteossa. “Keskellä median murrosta työskenneltyäni yksi asia nousi erittäin selväksi. Kaikki rakentuu asiakkaan ja hänen ymmärtämisensä ympärille”, kertoo de Silva.

Aslak de Silvaa kutsutaan yleisesti Assuksi: “Sanon usein olevani assustentti. Tehtäväni on yksinkertaistaa monimutkaisia kokonaisuuksia.”

De Silvan mukaan kasvuyrityksissä ajaudutaan usein ylilyönteihin pienistä asioista innostumisen kanssa, kun pitäisi vielä keskittyä olennaiseen eli toiminnan peruspohjan rakentamiseen. “Myynnin ja markkinoinnin toiminta on kuin urheilijan peruskunto, joka täytyy rakentaa vuosittain. Sitä lähden Naturventionilla toteuttamaan”, de Silva sanoo.


Naturvention Oy on kansainvälinen terveysteknologiayritys ja edelläkävijä biologisessa sisäilman puhdistuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2011 ja se työllistää yli 40 ammattilaista Jyväskylässä, Helsingissä ja Tukholmassa. Naturvention Oy on CleanTech Finlandin lippulaivayritys, ja kaikki sen tuotteet on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Suomessa. www.naturvention.com