Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen (vas), A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen ja AX-Prosessit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hellstedt. Kuva: ax.fi

AX-Suunnittelusta osa A-Insinöörejä

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörit laajentaa toimintaansa ostamalla tamperelaisen AX-Suunnittelun. Suunnitteluryhmän yhtiöt muodostavat A-Insinöörit-konsernissa uuden, teollisuus- ja talotekniikan toimialan. 

Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen (vas), A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen ja AX-Prosessit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hellstedt. Kuva: ax.fi

AX-Suunnittelun kaikki työntekijät jatkavat A-Insinöörit -konsernissa vanhoina työntekijöinä. Myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Toiminta jatkuu toistaiseksi AX-Suunnittelun nimellä. Siirtymäajan jälkeen AX-yhtiöt on tarkoitus sulauttaa yhdeksi toimialayhtiöksi, jonka nimeksi tulee A-Insinöörit Teollisuus- ja talotekniikka Oy. Tämän on suunniteltu tapahtuvan kesällä 2022.

– Yhdistymisen myötä laajennumme strategiamme mukaisesti kohti KIRA-alan koko arvoketjun kattavaa palvelutaloa. Vahvistamme talotekniikkapalvelujamme ja uusina asiakasryhminä mukaan tulevat teollisuuden prosessisuunnittelun asiakkaat. AX-Suunnittelussa on lisäksi vahvaa ympäristötekniikan osaamista, joka edistää ympäristökädenjälkeämme. Pystymme auttamaan asiakkaitamme vähähiilisyys- ja hiilineutraaliustavoitteisiin entistä kokonaisvaltaisemmin, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

AX-Suunnittelun muodostavat LVI-, sähkö-, automaatio-, ympäristö- ja turvallisuustekniseen suunnitteluun sekä teollisuuden päästömittauksiin keskittynyt Insinööritoimisto AX-LVI Oy ja prosessi- ja energiatekniseen suunnitteluun erikoistunut AX-Prosessit Oy. Vuodesta 1993 toimineella asiantuntijaorganisaatiolla on lähes 100 työntekijää ja vankat asiakassuhteet erityisesti teollisuuden ja terveydenhuollon aloilla.

– Osaamisemme täydentävät erinomaisella tavalla toisiaan, kuten yhteiset hankkeemme ovat osoittaneet. Tuomme A-Insinööreihin kokonaan uutta talotekniikan ja teollisuuden osaamista, ja meille taas avautuvat osana A-Insinöörejä ovet isompiin hankkeisiin ja valtakunnalliseen toimintaan, Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja, teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtajana aloittava Sasu Karkiainen sanoo.

AX-Suunnittelun ja A-Insinöörien aiempiin yhteisiin projekteihin lukeutuvat muun muassa Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamishankkeet, vuoden työmaaksi 2016 valittu Polte-allianssin Naantaliin toteuttama NA4 CHP -voimalaitos, Järvenpään sosiaali- ja terveysasema, Tampereen yliopiston Arvo 2 -rakennus sekä Tampereen sähkölaitoksen Ollikan lämpökeskus.

– Jaamme saman arvomaailman. Henkilöstön arvostaminen, korkea työn laatu sekä yksilöllinen ja ketterä palvelu, mm. asiakkaiden aikataulullisiin vaatimuksiin vastaaminen pysyvät tärkeinä kilpailuvaltteinamme, AX-Prosessit Oy:n toimitusjohtaja, energia- ja prosessitekniikan palvelujen johtajana jatkava Jarmo Hellstedt sanoo.