Kuva: Sigge Arkkitehdit

Asuntorakentaja Mangrove perusti rakennuttajayhtiön

Kuva: Sigge Arkkitehdit

Joulukuussa perustetun Mangrove Rakennuttajan tarkoituksena on koota yhteen rakennuttajia, tilaajia ja rakentajia suurempien kortteli- ja aluekokonaisuuksien toteuttamiseksi. Yritys vastaa Mangrove-konsernin rakennuttamisesta ja tekee aktiivista yhteistyötä myös muiden tilaajien, rakennuttajien ja rakentajien kanssa asuntorakentamisessa sekä ARA-tuotannossa että vapaarahoitteisissa hankkeissa.

– Mangrove Rakennuttaja panostaa erityisesti ekologiseen rakennuttamiseen, ja sitä kautta avautuu monia mahdollisuuksia uudenlaiseen energiatehokkuuden ja -taloudellisuuden sekä kiertotalouden kehittämiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Samoin puukerrostalojen rakennuttaminen ja kehittäminen tulee olemaan merkittävässä asemassa. Lisäksi olemme mukana useissa tontinluovutuskilpailuissa yhteistyökumppaneidemme kanssa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla, kertoo tammikuussa Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtajaksi nimitetty Sami Lehto.

– Olen ollut mukana rakennuttamassa lähes 200 ARA-hanketta, joissa on yhteensä yli 5000 asuntoa. Tämä työ jatkuu Mangroven palveluksessa. Uutta mielenkiintoa työtehtäviin tuovat vapaarahoitteinen asuntotuotanto ja Mangroven ekologisen konseptin hyödyntäminen, Lehto toteaa.  47-vuotias Sami Lehto on koulutukseltaan rakennusinsinööri (AMK). Hän on aikaisemmin työskennellyt TA-Yhtiöiden palveluksessa vuosina 1999–2020, joista viimeiset 18 vuotta aluejohtajana Tampereella ja Sisä-Suomessa.

Magrove rakentaa korttelin uudelle Lamminrahkan alueelle Kangasalle. Magroven hanke sisältää noin 300 asuntoa. Rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä. Ensimmäiseksi rakennetaan 120 asunnon betonikerrostalo, jonka asuinkerrosala on noin 5600 neliötä. Lisäksi samaan kortteliin on suunnitteilla puurakenteinen kerrostalo ja rivitalo.

– Tämä on Mangrove-konsernille merkittävä hankekokonaisuus. Se kasvattaa noin 20 prosentilla rakenteilla olevien asuntojemme määrää. Tällä hetkellä meillä on rakenteilla hieman yli 300 asuntoa, ja tänä vuonna rakenteilla olevien asuntojen määrä nousee noin 400 asuntoon, kertoo Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Mangroven Lamminrahka-hankkeen suunnittelu on käynnissä, ja ensimmäisen kerrostalon rakentaminen käynnistyy arviolta vuoden 2021 lopussa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sigge Arkkitehdit. Koko Lamminrahkan asuinkorttelin rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2021–2025.