Kuva: Itis Keskusaukio, kuvaaja: Anders Portman

Assemblin uudistaa Itiksen automaatiojärjestelmät

Vuonna 1984 avattu kauppakeskus Itis Helsingin Itäkeskuksessa on 150 myymälän ja lukuisien kahviloiden ja ravintoloiden kokonaisuus. Nyt kohennuksen saavat Itiksen rakennusautomaatiojärjestelmät.

Kuva: Itis Keskusaukio, kuvaaja: Anders Portman

Automaatiojärjestelmien uusimisella pystytään saavuttamaan merkittäviä energiasäästöjä sekä tilojen järjestelmien helpompaa käytettävyyttä. Itiksen vanhat järjestelmät olivat tulleet käyttöikänsä päähän, jonka vuoksi kohdetta lähdettiin saneeraamaan.

– Itiksen urakassa pääsemme tekemään ikonisen Itiksen järjestelmistä ajanmukaistettuja ja toimintavarmempia. Uusimisen yhteydessä teemme myös muutamia tilamuutoksia, toteaa Assemblinin liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Automaatiojärjestelmät ja kohteen saneeraus valmistuu parin vuoden sisällä ja kohteen tilaajana toimii Wereldhave Finland Oy.

Assemblin on mukana myös Itikseen rakennettavassa elokuvateatterikompleksissa. Finnkino avaa 9-salisen teatterin Itäkeskuksen Itis-kauppakeskukseen Helsinkiin vuoden 2018 lopulla. Assemblin toteuttaa kohteen rau-järjestelmät. Automaatioyksikön liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen kertoo, että elokuvateatterien olosuhteet ovat erittäin vaihtelevia; yhden päivän aikana yhdessä salissa on useita näytöksiä ja ihmismassamäärät vaihtelevat näytöksien välillä. Muun muassa oikeanlaisella valaistuksella ja toimivalla ilmanvaihdolla on pystyttävä tekemään teatterielämyksestä onnistunut katselijalle ja tässä automaatiojärjestelmät näyttelevät suurta osaa. Elokuvateatterin pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy.