Kuva: oys2030.fi

Aro Systems sai 58 miljoonan euron tate-urakan

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet päivitetyn allianssiurakkasopimuksen. Sopimuksella sinetöitiin kesällä 2018 päivitetyn yleissuunnitelman mukaisen ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka. Urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa, josta Aro Systemsin talotekniikkaurakan osuus on noin 58 miljoonaa euroa.

Kuva: oys2030.fi

”Allekirjoitettu sopimus on yhtiömme historian suurin ja sen työllistävä vaikutus tulee olemaan merkittävä. Mukanaolo tässä yhteiskunnallisesti merkittävässä hankkeessa on meille suomalaisena perheyhtiönä kunnia-asia. Projektiallianssi koostuu rakennusalan merkittävistä toimijoista ja uskon meidän tehokkaan yhteistyön tarjoavan tilaajalle tällaisessa hankkeessa tarvittavaa joustavuutta ja parasta mahdollista asiakaskokemusta. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023, ja se tulee työllistämään parhaimmillaan noin 100 talotekniikka-alan ammattilaista. Oulun alueella tämä tarkoittaa myös merkittäviä rekrytointeja”, sanoo Aro Systemsin toimitusjohtaja Mika Huovinen.

Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 lähtien. Pysäköintilaitoksen sekä hallintorakennuksen purkutyöt tehdään tämän vuoden alussa. Varsinaiset ydinsairaalan rakennustyöt aloitetaan ensi maaliskuussa. Aiemmassa yleissuunnitelmassa olleiden kahden viisikerroksisen rakennuksen sijaan rakennetaan nyt kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista A-talon rakentaminen kuuluu sovittuun urakkaan

Projektiallianssiin kuuluvat urakoitsijoina Aro Systems Oy ja NCC Suomi Oy.

Suunnittelijat ja konsultit ovat A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, Granlund Kuopio Oy, Granlund Tampere Oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy.