Arkadiankatu 24 korjataan Helsingin koulujen väistötilaksi

Hemsö tekee Arkadiankatu 24:n kiinteistössä laajan peruskorjauksen, ja tilat on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2022. Ensimmäisenä kiinteistöön siirtyy Taivallahden peruskoulu.

”On Suomessa poikkeuksellista, että keskustassa sijaitseva arvorakennus muutetaan koulujen ja varhaiskasvatuksen muunneltavaksi väistötilaksi. Sopimus Helsingin kaupungin kanssa on meille merkittävä, koska saamme kohteeseen pitkäaikaisen ja arvostetun kumppanin. Vuokrattavat oppilaitostilat ovat toimintamme ydintä”, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen.

”Helsingin kaupunki on tehnyt suunnitelmia eri koulujen ja varhaiskasvatuksen tilojen siirtymisestä Arkadia-taloon 2030-luvulle saakka”, Leinonen jatkaa.

Arkadiankatu 24:n kiinteistö on valmistunut vuonna 1930, jolloin Ruotsalainen tyttökoulu aloitti siellä toimintansa. Talolla on vaiheikas historia, sillä se on toiminut sotavuosina muun muassa sotasairaalana sekä tilapäismajoituksena. Ruotsalaisen tyttökoulun lisäksi tiloissa on toiminut Helsingin ruotsalainen yhteislyseo, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu, Hanken Svenska handelshögskolan ja Helsingin kauppakorkeakoulu (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu).

Rakennuksessa on tehty kaksi isoa peruskorjausta vuosina 1967 ja 1999. Vuonna 1999 rakennukseen tehtiin laajennusosa, joka on tällä hetkellä Hankenin käytössä. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muutti kiinteistöstä suunnitellusti Otaniemen kampukselle vuonna 2019.

”Korjaamme rakennuksen vanhan osan vanhaa kunnioittaen. Helsingin kaupungin museo on otettu hankkeeseen mukaan rakennushistoriallisten arvojen säilyttämiseksi, vaikkei rakennusta olekaan kaavalla suojeltu. Tiloihin saadaan historian säilyttämisestä huolimatta opetuskäyttöön toimivia, monimuotoisia ja joustavia opetustiloja. Laajennusosa täydentää hyvin vanhaa oppilaitosrakennusta ja tarjoaa mahdollisuuden avoimempien tilojen toteutukseen”, sanoo Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen.