Kuva: fidelix.com

ARE ostaa Fidelix Oy:n Pohjois-Karjalan automaatioliiketoiminnan

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi 17.10.2023 yrityskaupan, jossa pääomasijoitusyhtiö Triton hankkii Caverion Oyj:n. Kaupan hyväksymisen ja täytäntöönpanon ehtona on, että Triton myy Fidelix Oy:n Pohjois-Karjalan liiketoiminnan. Liiketoiminnan on ostanut Are Oy.

Kuva: fidelix.com

Fidelix Oy, Assemblin Oy ja Tom Allen Senera Oy kuuluvat Assemblin-konserniin, joka on ollut pääomasijoitusyhtiö Tritonin omistuksessa vuodesta 2015 lähtien.

ARE:n ostama Fidelixin Pohjois-Karjalan automaatioliiketoiminta toteuttaa rakennusautomaatioprojekteja sekä -huoltopalveluita Pohjois-Karjalan alueella.

Fidelixiltä siirtyy ARE:lle 11 henkilöä vanhoina työntekijöinä. Liiketoiminta jatkaa itsenäisenä yksikkönä Jarkko Ratisen johdolla, osana ARE:n Itä- ja Länsi-Suomen palveluiden liiketoimintaa.

– Liiketoimintakaupan myötä Joensuun-yksikkö liittyy osaksi isoa pohjoismaista perheyhtiötämme. Kauppa tukee loistavasti ARE:n strategiaa ja kasvutavoitteita energia- ja asiantuntijapalveluissa, ARE:n toimitusjohtaja Jarno Hacklin sanoo.

– Asiakkaiden suuntaan muutoksella ei ole vaikutusta päivittäiseen tekemiseemme. Toiminta jatkuu paikallisesti tuttujen ihmisten toimesta. Pystymme entistä paremmin tarjoamaan myös muita talotekniikkapalveluita yhdessä ARE:n muiden yksiköiden kanssa, toteaa aluepäällikkö Jarkko Ratinen.

– Fidelixin Joensuun toiminta on ollut aina ammattimaista, laadukasta ja pitkäjänteistä. Muutos ei vaikuta henkilöstömäärään, ja Joensuun yksikkö jatkaa Fidelix-partnerina jatkossakin. Are Oy saa liiketoimintakaupassa vahvat ja osaavat asiantuntijat sekä pitkäaikaiset asiakassuhteet, Fidelixin liiketoimintajohtaja Ilkka Vähämöttönen sanoo.