Valimotie 21 Pitäjänmäellä on saanut katolleen oman aurinkovoimalan. Kuva: antilooppi.fi

Antiloopin kiinteistöissä 2 uutta aurinkovoimalaa

Antilooppi on kertonut tavoittelevansa hiilineutraalia kiinteistöportfoliota vuoteen 2030 mennessä. Ruoholahdessa ja Pitäjänmäellä on otettu käyttöön uudet aurinkovoimalat.

Valimotie 21 Pitäjänmäellä on saanut katolleen oman aurinkovoimalan. Kuva: antilooppi.fi

Aurinkovoimalat ovat käynnistyneet Tallberginkatu 2:ssa Ruoholahdessa ja Valimotie 21:ssä Pitäjänmäellä. Voimalat toimitti sähköyhtiö Helen.

– Oma uusiutuvan energian tuotanto on energiatehokkuuden parantamisen ohella yksi keskeisimmistä hiilineutraaliustiekarttamme mukaisista toimista. Aurinkovoimalat lisäävät energiaomavaraisuuttamme ja tuottavat puhdasta ja päästötöntä sähköä kiinteistöjemme tarpeisiin, ja on hienoa, että nyt myös Tallbergintalo ja Valimo 21 ovat saaneet omat voimalansa, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula sanoo.

Tallbergintalon voimalassa on 70 kattopaneelia, ja sen kokonaisteho on 29 piikkikilowattia ja arvioitu vuotuinen energiantuottonoin 25 megawattituntia. Valimo 21:n voimalassa on 85 paneelia, joiden kokonaisteho on 35 piikkikilowattia ja tuotto 32 megawattituntia vuodessa. Antiloopin mukaan se aikoo käynnistää vähintään kuusi uutta aurinkovoimalaa vuonna 2023. Näistä Verkkosaaressa sijaitsevan Hermannin Rantatie 10 voimalan odotetaan valmistuvan lähiaikoina. Voimaloiden toteuttamista koskevat selvitykset etenevät Hakaniemen Siltasaari 10:ssä, Ruoholahden Itämerentalossa ja Punavuoren Merikorttelissa.