Järjestelmässä on yksi tai useampi älylukko sekä niiden hallintajärjestelmä. Lukko avataan puhelimen sovelluksella. Kuva: bitwards.fi

Älylukkojen hallinta-alustan luonut Bitwards sai uusia sijoittajia

Globaaleille markkinoille tähtäävä suomalainen teknologiayritys Bitwards on kehittänyt avoimen teknologian kulunhallinta-alustan, joka muuttaa puhelimet älykkäiksi avaimiksi.

Järjestelmässä on yksi tai useampi älylukko sekä niiden hallintajärjestelmä. Lukko avataan puhelimen sovelluksella. Kuva: bitwards.fi

Vuonna 2016 aloittanut Bitwards keräsi vuoden vaihteessa päättyneellä sijoituskierroksella noin 1,3 miljoonaa euroa. Uusien sijoittajien joukossa on muiden muassa Taalerin toimitusjohtaja Peter Ramsay.

Bitwardsin lukitusjärjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta älylukosta sekä niihin liittyvästä hallintajärjestelmästä. Älylukko avataan puhelimen sovelluksella.

Bitwardsin mukaan sen kehittämässä alustassa on partnereina lukkovalmistajia, turvateknologia-alan yrityksiä sekä jälleenmyyjiä ja kiinteistöille digitaalisia palveluita toimittavia it-yrityksiä.

Patentoitu teknologia on Bitwarsin mukaan avoin kaikille lukitus- ja turvateknologiaa valmistaville yrityksille, joten ratkaisu voidaan skaalata eri markkinoille lukitusstandardeista riippumatta. 

– Valmistajat ovat tähän asti kehittäneet omia suljettuja ratkaisujaan, jotka  hankaloittavat järjestelmien välistä yhteensopivuutta ja rajoittavat niiden asiakaslähtöisyyttä. Avoin alusta on ainoa tapa toteuttaa täydellinen yhteensopivuus ja luoda standardoitua ratkaisua globaaliin kulkemiseen, Bitwardsin toimitusjohtaja Eljas Saastamoinen toteaa.

– Teknologiamme perustuu samantyyppiseen turvalliseen ratkaisuun, jota käytetään mobiilimaksamisessa. Tulemme käyttämään investoinnit pääsääntöisesti globaaliin markkinointiin sekä jakelukanavien myynnin edistämiseen, Saastamoinen kertoo.