Kuva: ramentor.com

AFRY ostaa tamperelaisen Ramentorin

Kuva: ramentor.com

Ramentor kehittää AFRYn mukaan RAMS-käyttövarmuusmetodologiaan perustuvaa ELMAS-ohjelmistotyökalua sekä tarjoaa käyttövarmuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita- ja ratkaisuja sekä koulutusta. RAMS-palveluita (Reliability, Availability, Maintainability, Safety) hyödyntävät paikallisesti tai globaalisti toimivat teknologia- ja teollisuusyritykset, tuotantolaitokset sekä yksityisen ja julkisen sektorin infrayritykset. RAMS-käyttövarmuusmetodologialla AFRY sanoo haluavansa auttaa asiakasta tekemään tietoon perustuvia päätöksiä riskitason ja elinkaarikustannusten optimoimiseksi.

”Tässä digitalisaation murrosvaiheessa Ramentor vahvistaa RAMS-käyttövarmuusosaamistamme ja paikallista ja globaalia tarjontaamme ja auttaa siten meitä tukemaan asiakkaitamme kustannustehokkaassa omaisuudenhallinnassa. Olemme iloisia, että tällaista osaamista löytyy Suomesta, ja toivotamme Ramentorin työntekijät lämpimästi tervetulleiksi AFRYlle”, sanoo Kalle Rasinmäki, AFRYn Suomen-maajohtaja.

”Olemme innoissamme päästessämme osaksi AFRYä. Meillä on kahden vuosikymmenen ajalta vankkaa kokemusta käyttövarmuuden hallinnan kehittämisestä ja käytännön projekteista. Digitalisaation myötä markkina on kypsymässä, ja yhdessä AFRYn kanssa voimme kehittää palvelujamme seuraavalle tasolle hyödyntämällä globaalia asiakaskuntaa ja suunnittelun ja digitalisaation edistämistä”, sanoo Timo Lehtinen, Ramentorin toimitusjohtaja.

Ramentorin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 0,7 miljoonaa euroa, ja se työllistää kuusi ihmistä Tampereella. Ramentor on tarkoitus liittää osaksi AFRYn Energia-divisioonaa vuoden 2021 alkuun mennessä.