Kuva: lujabetoni.fi

Lujabetoni: Vähähiilinen betoni kiinnostaa pääkaupunkiseudulla 

Lujabetonin mukaan sen vähähiilisen valmisbetonin toimituskuutiot ovat lisääntyneet yli 20 % pääkaupunkiseudulla viimeisen vuoden aikana. Vähähiilisillä betoneilla on Suomen Betoniyhdistyksen kansallinen GWP-luokitus.

Kuva: lujabetoni.fi

Lujabetonin mukaan vähähiilisen betonin käyttö rakennushankkeissa lisääntyy nopeasti kuutiomäärissä mitattuna, etenkin pääkaupunkiseudulla. Vähähiilisen betonin valmistuksessa korvataan osa sementistä vähempipäästöisillä seosaineilla.

Yhtenä esimerkkinä on Kalasatamasta Pasilaan -hanke, jossa rakennetaan 4,5 kilometriä uutta raitiotietä. Lujabetonin mukaan hankkeen betonivaluista on 35 % tehty vähähiilisellä betonilla.

– On mukava parantaa Helsingin kulkuyhteyksiä ympäristöystävällisemmällä betonilla. Nyt tiedän, että ainakin töissä teen parhaani ilmastonmuutoksen estämiseksi eli voin nukkua yöni hyvin, Destian valutyönjohtajana hankkeessa toiminut Sami Roos sanoo. 

– Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin, ja sitä valmistetaan tätä nykyä jo koko Suomessa useimmilla valmisbetonitehtaillamme, joille Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt vähähiilisen betonin valmistuksen sertifikaatin, Lujabetonin projektipäällikkö Teppo Kasanko toteaa.


Warning: Undefined array key "align" in /var/www/vhosts/projektiuutiset.fi/httpdocs/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231