Kuva: vantaanenergiasahkoverkot.fi

Variston sähköasema on otettu käyttöön Vantaalla 

Vantaan Energia Sähköverkot Oy on ottanut käyttöön uuden Variston sähköaseman, joka vahvistaa Länsi-Vantaan sähkönsiirtokapasiteettia tulevaisuutta varten. 

Kuva: vantaanenergiasahkoverkot.fi

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n uusi, Martinlaakson voimalaitoksen viereen valmistunut Variston sähköasema palvelee Variston, Askiston ja Hämeenkylän alueita. 

Variston sähköaseman rakentamisen kustannus oli noin 12,5 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on 40 % ja sähköaseman laitteiston 60 %.

– Sähköaseman rakentaminen on suuri kokonaisuus, jonka aikana tehdään yhteistyötä sidosryhmien ja lukuisten palvelutuottajien kanssa. Tämä koostuu useista kymmenistä eri alan ammattilaisista. Työt etenivät hyvässä yhteistyössä ja tästä iso kiitos kaikille projektissa mukana olleille, kertoo rakennuttamisesta vastannut Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n verkkopäällikkö Ilona Erhiö.

Vantaan Energian tavoite on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2030 mennessä, ja se edellyttää investointeja myös sähköiseen lämmöntuotantoon ja sähkönsiirtokapasiteetin kasvuun.