Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija Vahanen Monitoring Services Oy hyödyntää Wapicen IoT-osaamista. Kuva: Vahanen Monitoring Services Oy

Vahaselle Wapicen järjestelmä rakennusten etävalvontaan

Vahanen Monitoring Services Oy:n mukaan keskitetyn kiinteistövalvonnan avulla pystytään nopeasti havoinnoimaan tilanteita ja puuttumaan poikkeamiin, joita ei välttämättä muuten pystyisi ketterästi tunnistamaan isosta kiinteistömassasta.

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija Vahanen Monitoring Services Oy hyödyntää Wapicen IoT-osaamista. Kuva: Vahanen Monitoring Services Oy

Wapice toimittaa Vahanen Monitoring Services Oy:lle IoT-Ticket -järjestelmän, jonka avulla Vahanen toteuttaa rakennusten etävalvontajärjestelmän. Jatkossa rakennuksista saadaan automaattisesti reaaliaikaista tietoa poikkeamista ja huoltotarpeista. Vahasen mukaan etävalvonnan avulla kiinteistöjen ylläpito ja valvonta tehostuvat ja toimet voidaan kohdentaa aiempaa tarkemmin.

– IoT-Ticketin avulla pystymme seuraamaan sekä isompaa kokonaisuutta, että yksittäisen rakennuksen järjestelmien toimivuutta. Tieto kulkee reaaliajassa ja voimme reagoida mahdollisiin ongelmatilanteisiin jo ennen, kuin ne näkyvät paikan päällä. Järjestelmällä voimme myös tarvittaessa luoda helposti uusia valvontanäkymiä niin isommista kokonaisuuksista, kuin esimerkiksi yksittäisestä koneesta tietyssä kohteessa, kertoo Vahanen Monitoring Services Oy:n tiiminvetäjä Jesse Nieminen.

– Vahasen kiinteistö– ja rakennusalan osaaminen yhdistettynä Wapicen teknologiaosaamiseen avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi laadukkaan sääennusteen tai energianhinnan vaihteluiden hyödyntämisen suoraan kiinteistöjen säätöarvojen muutoksissa, Nieminen sanoo.

– Langattoman  teknologian avulla myös vanhemmat kohteet saadaan mittausten piiriin mahdollistaen IoT-ohjauksen tuoman lisä-arvon täysimittaisen hyödyntämisen. Yhteistyössä Vahasen kanssa olemme koonneet juuri heille sopivimman IoT-ratkaisun, kuvailee Wapicen tuotepäällikkö Mika Ranta-aho.

Wapicen IoT-Ticket on nähtävillä Smart City Nordic –tapahtumassa Helsingin Kattilahallissa 30.-31.10. Esillä on erilaisia ratkaisuja aiempaa älykkäämpien rakennusten ja jopa kokonaisen älykaupungin rakentamiseen.