Tyylikäs ja tehokas apu sisäilmaongelmiin

pu_genanoSuomalainen teknologiayritys Genano Oy ja muotoilija Harri Koskinen ovat kehittäneet yhteistyössä uuden ilmanpuhdistimen vastaamaan kotimaan kasvaviin sisäilmaongelmiin.

Uusi Genano 120 on suunniteltu erityisesti pienten tilojen ilmanpuhdistukseen. Ilmanpuhdistin on tarkoitettu sisäilmaongelmista kärsiville työpaikoille vähentämään työntekijöiden altistumista, kunnes ongelmakohteet voidaan korjata.

”Näimme, että Suomessa on tarvetta uudenlaiselle, pienten tilojen ilmanpuhdistimelle, joka vie vain vähän lattiapinta-alaa”, kertoo Genano Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Salminen. ”Aiemmin meillä on ollut loistavia laitteita isoihin tiloihin, kuten koululuokkiin ja avotoimistoihin.”

Pienelle ilmanpuhdistimelle on käyttöä erityisesti toimistohuoneissa ja terveyskeskusten tiloissa. ”Kokemuksemme mukaan monet toimistorakennukset ja terveyskeskukset kärsivät sisäilmaongelmista. Huoneet ovat usein pieniä ja ahtaita, ja tehokkaan ilmanpuhdistimen sijoittelu tiloihin voi olla haastavaa. Tätä ongelmaa lähdimme ratkaisemaan”, kertoo Salminen.

pu_genano2Genano 120:n toiminta perustuu Genanon patentoimaan teknologiaan, jota on käytetty myös yrityksen muissa ilmanpuhdistimissa. Teknologia perustuu voimakkaaseen jännitekenttään, joka poistaa ilmasta epäpuhtaudet jopa nanohiukkasiin asti. Menetelmä tuhoaa myös mikro-organismit, kuten virukset ja bakteerit, sekä poistaa ilmasta kaasuja ja hajuja. Menetelmässä ei käytetä perinteisiä kuitusuodattimia.

Suomalaista muotoilua

Uuden Genano 120:n muotoilusta on vastannut Harri Koskinen.

”Kotimaiset teknologiayritykset myös pk-sektorilla ovat ymmärtäneet muotoilun merkityksen käyttäjäkokemukselle ja myynnin edistämiselle”, sanoo Koskinen. ”Suomalainen muotoilu on tulevaisuudessa kansainvälinen vientivaltti, jota kannattaisi hyödyntää”, toteaa Koskinen.

Genano 120 on saatavissa neljässä eri värissä: puhtaanvalkoisena, merenvihreänä, sitruunankeltaisena ja grafiitinharmaana. ”Ilmanpuhdistin on välttämätön hankinta, mutta se voi olla samaan aikaan hyvännäköinen ja hauska osa sisustusta”, kertoo Salminen.

Uudenlaisen muodon lisäksi Genano 120 on pienempi kuin aiemmat Genanon ilmanpuhdistimet. Ulkonäön lisäksi suunnittelussa on panostettu liikuteltavuuteen sekä helppoon huollettavuuteen.


 

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Jaakko Salminen, Genano Oy, jaakko.salminen@genano.fi, puh. 050 599 5000

Genano Oy on suomalainen kasvava teknologiayritys, joka puhdistaa sisäilmaa.

Vuonna 1999 perustettu yritys on ilmanpuhdistimien edelläkävijä ja markkinajohtaja Suomessa. Genano-ilmanpuhdistimia käytetään mm. kouluissa, päiväkodeissa, toimistoissa, terveyskeskuksissa, seurakunnissa sekä yrityksissä. Suomen kunnista ja kaupungeista yli puolet on yrityksen asiakkaita.

Genanon ilmanpuhdistimet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Genano-ilmanpuhdistusteknologia on patentoitu maailmanlaajuisesti. Ulkomailla Genano keskittyy sairaaloiden ja laboratorioiden huippupuhtaiden tilojen rakentamiseen. Genanon tuotteet ja palvelut ovat saatavilla yli 20 maassa ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

www.genano.fi