Woodio Soft40 malja-allas uudella Natural Birch koivuhakkeella. Kuva Riikka Kantinkoski

Tuoteuutuus: Woodio – uusi materiaali Natural Birch

Woodio Soft40 malja-allas uudella Natural Birch koivuhakkeella. Kuva Riikka Kantinkoski

Ennen kuin sivuvirtahake päätyy kylpyhuoneen design-tuotteeksi, se käy läpi seulontaprosessin, jossa siitä syntyy tasalaatuista ja ominaisuuksiltaan sopivaa Woodion tuotantoon. Uuden Woodio Natural Birch -materiaalin väri on maanläheisen vaaleanruskea ja rakenne orgaaninen ja yllätyksellinen, sillä hake on kulkeutunut tehtaan eri vaiheiden läpi.

”Woodion tuotannon ylösskaalaus edellyttää muun muassa teollisen raaka-ainelähteen löytämisen. Nyt markkinoille tuotu uusi raaka-aine on selkeä virstanpylväs ylösskaalausmatkalla,ja on hienoa nähdä Metsä Groupin tuotannon sivuvirta näin kauniissa käytössä. Samalla tuotteen ympäristöjalanjälki pienenee entisestään”, Metsä Springin toimitusjohtaja ja Woodion hallituksen jäsen Niklas von Weymarn sanoo.

Woodio-materiaalin ominaisuudet ovat arkikäytössä samat kuin perinteisellä keramiikalla. Merkittävänä erona on Woodio-materiaalin lähes hiilineutraali tuotantomenetelmä. Materiaali on täysin vedenkestävä, iskunkestävä ja ympäristöystävällinen, ja se myös toimii hiilinieluna käyttöaikansa. Woodio-altaan voi hyödyntää energiajätteenä.

”Näemme maailman nykytilanteen sellaisena, että siirtyminen kiertotalouteen on välttämätöntä. Meidän kaikkien on oltava tietoisia valinnoistamme ja niiden vaikutuksista ympäristöömme – oli kyse oikeastaan mistä tahansa. Esimerkiksi keramiikan valmistuksen suuret hiilidioksidipäästöt eivät ole yleistä tietoa samalla tavalla kuin vaikkapa liikenteen päästöt. Woodio-materiaali on ympäristöystävällinen vaihtoehto keramiikalle ja muille vastaaville materiaaleille, joita käytetään kylpyhuonekalusteiden valmistuksessa”, Woodion toimitusjohtaja ja perustaja Petro Lahtinen sanoo.

”Etsimme jatkuvasti uusia raaka-aineita, jotka voisivat parantaa materiaalimme ominaisuuksia ja tehdä siitä entistä ympäristöystävällisemmän. Visiomme on tulla maailman johtavaksi eco-design-brändiksi ja tehdä sitä kautta osuutemme ilmastomuutoksen torjuntaan materiaali-innovaatiomme avulla”, Lahtinen sanoo.

Kaikki Woodio-tuotteet valmistetaan Suomessa yrityksen omalla tehtaalla lähes hiilineutraalia valmistusprosessia hyödyntäen.