Trevianin uuden asuntoliiketoiminnan johtajaksi Kim Särs

Trevianissa 1.6.2020 aloittanut Kim Särs on ennen Treviania työskennellyt LähiTapiolassa 14 vuoden ajan. Vuodesta 2014 hän on toiminut vaihtoehtoisten rahastojen toimitusjohtajana ja ennen sitä kiinteistörahastojohtajana. Hallinnoitavan kokonaisuuden arvo oli korkeimmillaan 1,8 miljardia euroa. Särsin hankkeina olivat mm. Ainoa-kauppakeskus ja sen yhteyteen rakennetut asunnot, jotka LähiTapiola poikkeuksellisesti gryndasi itse.

”Uuden liiketoiminta-alueen myötä Trevian haluaa olla mukana kehittämässä uusia asuntoalueita. Mikään toteutustapa ei oikeastaan rajoita meitä; voimme rakennuttaa vuokraukseen tai myyntiin. Vuokra-asumiseen voidaan myös tuoda uutta, esimerkiksi vihreitä arvoja mm. maalämpöä hyödyntämällä. Vaikka asunnot olisivat pieniä, niiden laatutaso voi olla korkea. Olemme rakentamassa juuri tällaista vuokra-asuntosalkkua joko sijoittajille tai Trevianille rahastomallisena. Nyt meitä kiinnostavat eniten rakennushankkeet, jotka hakevat rahoitusta tarjoavaa kumppania. Unelmamme ja tavoitteemme olisi toteuttaa hankkeita, joita voi kuvailla sanoilla ’city’ ja ’green’ ”, Särs sanoo.

”Oma rakennuttaminen erottaa meidät useimmista muista, jotka ostavat valmiita kiinteistöjä. Rakennuttaminen vaatii osaamista, jota meillä on. Hankkeet ovat pitkäaikaisempia. Kustannukset ja laadun ylläpito on tällöin tärkeää, samoin kuin paikallinen presenssi. Näin tuloksena syntyy kannattavampia sijoituksia. Etenkin kansainväliset sijoittajat edellyttävät kumppanin pystyvän tekemään räätälöityjä ratkaisuja”, Kim Särs toteaa.