Timo Lahti

Timo Lahti suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntosuunnittelutiimiin

Timo Lahti

DI Timo Lahti (31) on valittu suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntorakentamisen suunnitteluyksikköön Espooseen. Lahti vahvistaa monipuolisella osaamisellaan A-Insinöörien asuntosuunnittelun palveluja pääkaupunkiseudulla.

A-Insinöörien tavoitteena on vahvistuneen asiantuntijatiimin voimin tarjota entistä asiakaslähtöisempiä asumisen suunnittelun palveluita pääkaupunkiseudun tarpeisiin. Timo Lahti aloitti uudessa tehtävässään 18.6.2018. Ennen A-Insinööreille siirtymistään hän työskenteli rakennesuunnittelun ryhmäpäällikkönä Optiplan Oy:ssä.

”Tavoitteemme on syventää kumppanuussuhteita asiakkaidemme kanssa ja tarjota juuri heidän tavoitteisiinsa sopivat ratkaisut. Haluamme olla enemmän läsnä. Asuntorakentamisen nykyiset trendit johtavat yhä vaativampiin ja monimutkaisempiin kokonaisuuksiin, jolloin myös suunnitteluorganisaatiolta vaaditaan aina vain parempaa osaamista. Juuri tämän suhteen haluamme olla asiakkaillemme ensimmäinen vaihtoehto”, Timo Lahti sanoo.

”Timo Lahden nimitys luo hyvät edellytykset toimintamme kasvulle. Lahdella on aiemmista työpaikoistaan vankkaa kokemusta asuntojen suunnittelun lisäksi myös korjauskohteiden ja infran suunnittelusta. Kokemuksensa myötä hän tuo prosessien ja palvelujen kehittämiseen laajan näkökulman”, kertoo asuntosuunnitteluyksikön johtaja Jussi Lehtinen.

Timo Lahden mukaan A-Insinöörit haluaa hyödyntää laajemmin erityisesti vaativien asumisen kokonaisuuksien, kuten korkeiden rakennusten, osaamistaan. Tekninen erikoisosaaminen kuten poikkeuksellisen vaativa rakennesuunnittelu kuuluu vahvasti yrityksen palvelutarjontaan. Osaamista löytyy talon sisältä mm. jännebetonirakenteista ja akustisesta suunnittelusta.

”Toimintamallimme on sellainen, että osallistumme mielellämme vaikka koko korttelin suunnitteluun, hankkeen alusta loppuun. Etenkin hankkeen alussa hyvin tehdyllä suunnittelulla voidaan vaikuttaa merkittävästi lopulliseen laatuun ja kustannuksiin. Lisäksi hankkeen kaikki rakennesuunnittelu, erityisosaaminen mukaan lukien, on helppo tilata samasta osoitteesta”, Lahti toteaa.

”A-Insinööreissä on hyvä tekemisen meininki! Oma tapani on johtaa esimerkillä sekä aidosti kuunnella henkilöstöä ja asiakkaita. Minua kiinnostaa, mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu ja haluan, että näppituntuma tekemiseen säilyy hyvin”, Timo Lahti tiivistää johtamisfilosofiansa.