Ahvenanmaalla Vårdön silta on valmistuessaan kokonaispituudeltaan 344 metriä.

Tesi ja Ilmarinen sijoittavat GRK-konsernin kasvuun

”Sijoitus on tärkeä kansainvälistymis- ja kasvustrategiallemme. Olemme innoissamme sijoituksen tuomasta mahdollisuudesta vauhdittaa kasvuamme sekä kone- ja laiteinvestointien että yritysjärjestelyiden kautta. Sijoittajien mukana myös hallitusosaaminen vahvistuu ja saamme uusia tuulia johtamiseen”, kertoo GRK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Keijo Haavikko.

Vuonna 1983 perustettu Graniittirakennus Kallio keskittyi toimintansa alkupuolella kiinteistökauppoihin ja rakennuttamiseen. Toimintaa laajennettiin infraurakointiin (esimerkiksi sillat, moottoritiet ja eritasoliittymät) vuonna 2007 ja vähitellen siitä tuli GRK:n päätoimiala. GRK:n kasvu vauhdittui, kun vuonna 2010 palveluksessa aloitti 21 toimihenkilöä, joista tuli samalla yhtiön omistajia. Ennen Tesin ja Ilmarisen mukaan tuloa GRK on ollut työntekijöidensä kokonaan omistama yhtiö.

GRK-konserni on kasvanut nopeasti ja kannattavasti vuodesta 2010 eteenpäin. Pääosa kasvusta on tullut orgaanisesti. Strategisiin painopisteisiin kuuluvat toimintojen jatkuvuuden varmistaminen, kannattavan kasvun luominen sekä aseman vahvistaminen Suomessa ja lähialueilla. Kasvua haetaan sekä olemassa olevien että uusien toimialojen kautta, maantieteelliset rajat ylittäen. Vuoden 2018 alkupuolella toteutettiin ensimmäinen suurempi liiketoimintakauppa, kun GRK osti Eltel Networks Oy:n rataliiketoiminnan Suomessa (Winco Oy). Rataliiketoiminta toi erinomaisen lisän GRK:n aikaisempaan palvelutarjontaan.

”Meille tärkeää on varmistaa toiminnan laadun jatkuva kehitys sekä henkilöstöstämme huolehtiminen nyt ja tulevaisuudessa. Yrityksen kasvun myötä voimme tarjota monipuolisia uusia uramahdollisuuksia sekä mahdollistaa ammattitaidon yhä laajemman kehittämisen”, toteaa GRK Oy:n toimitusjohtaja Teemu Lantto.

”GRK:n sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö ja johto tekivät vaikutuksen. Yhtiön rohkea ja välitön ilmapiiri sekä vahva halu kehittyä luovat edellytykset menestykselle myös tulevaisuudessa. Olemme erittäin iloisia päästessämme osaksi GRK:n kasvutarinaa”, sanoo Tesin sijoituspäällikkö Matti Kangas.

”GRK:n nopea ja kannattava kasvu on osoitus yhtiön toimintamallin toimivuudesta. Koko sijoitusmäärä käytetään yhtiön toiminnan kehittämiseen ja Ilmarinen on mielellään edesauttamassa GRK:n tulevaa kasvua”, toteaa salkunhoitaja Pekka Ahlajärvi Ilmarisesta.

Sijoituksen jälkeen Tesi ja Ilmarinen omistavat yhteensä noin 18 % yhtiöstä.