Sepapaja 2, kuva Technopolis

Technopoliksen Tallinnan kampusta laajennetaan lähes 20 miljoonan euron investoinnilla

Suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö Technopolis jatkaa strategiansa mukaista kasvua. Technopolis ja kampuksen toinen omistaja Mainor investoivat noin 19,7 miljoonaa euroa Tallinnan Ülemisten kampuksen laajentamiseen. Investointiin sisältyy kolme projektia: uusi toimistorakennus, parkkitalo sekä suojellun rakennuksen muuntaminen ruokakaupaksi. Hanke käynnistetään, kun tarvittavat rakennusluvat on saatu.

Projekti Vuokrattava kokonaispinta-ala Investointi Tuotto-prosentti Arvioitu valmistumisaika
Toimistorakennus, Lõõtsa 12 9 700 m² 13,6 milj. euroa 7,6 Kesä 2018
Parkkitalo, Lõõtsa 11 12 400 m²
(429 autopaikkaa)
4,2 milj. euroa 7,6 Kesä 2018
Ruokakauppa, Sepapaja 2 930 m² 1,9 milj. euroa 7,6 Kevät 2017
Sepapaja 2, kuva Technopolis
Sepapaja 2, kuva Technopolis

Nopeasti kasvavassa Ülemiste Cityssä on runsaasti kysyntää moderneille toimitiloille ja palveluille. Vuokrausaste Technopolis Ülemisten kampuksella on tällä hetkellä 98 %. ”Haluamme tarjota joustavuutta ja kasvumahdollisuuksia sekä nykyisille että uusille asiakkaillemme Tallinnassa. Meille on tärkeää kehittää kampustamme niin, että se palvelee muuttuvan työelämän tarpeita. Monipuoliset palvelut, kuten ruokakauppa, helpottavat asiakkaidemme arkea ja elävöittävät koko aluetta”, sanoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Technopolis laajeni Tallinnaan kuusi vuotta sitten. ”Meidän aikanamme Ülemistesta on kehittynyt Viron houkuttelevin ja nopeimmin kasvava liike-elämän keskus ja Tallinnan suurin toimistoalue. Peräti 12 % Tallinnan toimistotiloista sijaitsee Ülemistessa”, sanoo Technopoliksen Tallinnan yksikön johtaja Gert Jostov.

Uusien projektien myötä kampuksen vuokrattava pinta-ala kasvaa noin 82 000 neliömetriin.

Technopolis omistaa 51 % Technopolis Ülemiste AS:sta ja Mainor 49 %.

 


Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen menestykseen kuudessa maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 21 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 49 000 työntekijälle Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu Nasdaq Helsingin pörssiin.