Kuva: Tuuliwatti.fi

Suvic suunnittelee ja rakentaa perustukset Simo Sarvisuo -tuulipuistoon

Oululainen Suvic Oy on saanut merkittävän urakkatilauksen: Suomen toiseksi korkeimman tuulipuiston perustusten suunnittelu- ja rakennustyöt. Tuulipuiston 27 voimalaa tulevat Simon Sarvisuon alueelle Lounais-Lappiin.

Kuva: Tuuliwatti.fi

Kotimaisen TuuliWatin kanssa solmittu sopimus kattaa tuulipuiston rakentamistyöt KVR-urakkana. Valmistuessaan 151 megawatin tuulipuiston vuosituotanto ylittää 0,5 terawattituntia, eli tuulipuiston tuotanto vastaa noin 8 % koko maassa tuotetusta tuulisähköstä.

”Simoon tulevien voimaloiden teho on huippuluokkaa. Kokonaiskorkeus, 81 metriä pitkät siipilavat ja tehokkaampi turbiini ovat asioita, jotka tulee ottaa huomioon perustuksia suunnitellessa. Meillä on tarjota siihen osaamista, myös eri maapohjatyyppien erityispiirteiden osalta”, kertoo Suvic Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkakoski.

Tuulipuiston rakennustyöt alkavat loppuvuodesta 2019, ja sen arvioidaan valmistuvan tuotantoon vuoden 2021 loppuun mennessä. Suvicin osalta työt alkavat toukokuussa 2020 ja valmistuvat pääosin vuoden loppuun mennessä.