Aulatila. Kuvat: Arkkitehtitoimisto ALA

Suomen ensimmäinen uusi Marriott -hotelli avautui Tampereella

Courtyard by Marriott Tampere City on avautunut. Hotelli on Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -brändin hotelli sekä globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa. Courtyard Tampere Citystä on suora yhteys kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-taloon.

Aulatila. Kuvat: Arkkitehtitoimisto ALA

– Avaamme Tampereelle Suomen ensimmäisen, ensiluokkaisesta palvelusta tunnetun Courtyard-hotellin, joka asettaa uuden tason tämän hintaluokan hotelleille. Courtyard Tampere City tuo vilkkaan ja kehittyvän tapahtumakaupungin ytimeen 458 uutta vuodepaikkaa sekä ravintolan ja cocktailbaarin niin vieraidemme, muiden kaupungin matkailijoiden kuin kaupunkilaistenkin iloksi, kertoo Courtyard by Marriott Tampere Cityn hotellinjohtaja Ville Virkki.

Hotellin Kitchen & Bar tarjoilee kansainvälisiä klassikkoruokalajeja ja modernin keittiön herkullisia makuja sekä hotellissa majoittuville että pistäytyjille. Cocktailbaaria luotsaa ravintolapäällikkö Aleksi Hell, joka kouluttaa maailmanlaajuisesti baarihenkilöstöä.

– Courtyard Tampere City sopii erinomaisesti liikematkailijoille. Palvelukokonaisuutemme sekä ainutlaatuinen sijaintimme ovat omiaan ryhmille sekä yritysasiakkaille, jotka arvostavat kansainvälistä laadukkuutta, sanoo Courtyard by Marriott Tampere Cityn myyntipäällikkö Kiki Koskinen.

Ulkokuva

Courtyard Tampere City sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tampere-talon pääsisäänkäynnin vieressä rautatieaseman, Tampereen yliopiston sekä Tullin alueen toimistokeskittymien läheisyydessä. Hotellin ja Tampere-talon yhdyskäytävä vie vierailijat suoraan kongressi- ja kulttuurikeskuksen sisäänkäynnille. Hotelli avautuu nyt tapahtumatalon suurena juhlavuotena, kun Tampere-talo viettää 30-vuotisjuhlavuottaan sekä Tampere Filharmonia 90-vuotisjuhlavuottaan ja Muumimuseossa juhlitaan Muumipeikon 75-vuotisjuhlavuotta.

– Hotellin saaminen Tampere-talon vierelle on 30-vuotinen unelma, joka nyt toteutuu. Meille, Tampereelle ja koko Suomelle on fantastista, että hotelli on nimenomaan osa maailmanlaajuisesti arvostettua Marriott-hotelliketjua. Tampere-talo on valittu seitsemän kertaa Suomen parhaaksi tapahtumataloksi. Hotelli lisää vetovoimaamme entisestään, kun jatkossa oopperan, baletin, viihdekonsertin, museovierailun ja kongressien yhteydessä voi majoittua kansainvälisen tason huippuhotellissa, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Aulatila

Hotellin sisustus henkii modernia mannermaista ja selkeälinjaista tyylikkyyttä. Aulatilan sisustuksen viimeistelevät kansainväliset, skandinaaviset sekä kotimaiset design-kalusteet ja -esineet. Hotellivieras voi havaita hienovaraisissa yksityiskohdissa vaikkapa Hanna Ugglan maalauksia, kotimaisen Innoluxin ja Harri Koskisen valaisimia, tanskalaisen GUBI:n Bat Lounge -nojatuoleja ja Coco Bar Chair-baarituoleja sekä saksalaisen Thonetin Robert Stadlerin suunnittelemia No. 107 -tuoleja.

Hotellihuone

Courtyard Tampere Cityn rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2018. Sen bruttopinta-ala on yli 8 000 neliötä. Hotellin suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennustöistä SRV Rakennus Oy. Suomessa ovat entuudestaan Marriott-ketjun hotellit Hotel St. George, Klaus K Hotel ja Hotel Katajanokka, jotka ovat liittyneet hotelliketjuun myöhemmin avaustensa jälkeen.