Stauff-valikoiman uutuus: ”Nordic Design” -liittimet

Erityisesti Skandinavian markkinoita varten Stauff on ottanut valikoimaansa QRC-HUS-pistoliitinsarjan. Näiden liitinten rakennetta kutsutaan myös nimellä ”Nordic Design”. Sen ominaisuuksiin kuuluu kestävä rakenne, lisääntynyt tiivistysteho ja erityisen tehokas korroosiosuoja.

Kaikista kansainvälisistä normituksista huolimatta on liitinvalikoimissa edelleen olemassa kansallisia ja alueellisia erityisyyksiä hydrauliöljyä ja muita aineita sisältävien johtojen irrotettavia liitoksia varten.

Skandinaavinen teollisuus käyttää tähän tehtävään usein ”Nordic Design” -liittimiä. Ne eroavat muista liitinsarjoista erityisen kestävällä rakenteella, joka on suunniteltu maksimaalista käyttöikää varten myös erittäin epäsuotuisissa ympäristöolosuhteissa, sekä lisääntyneellä tiivistysteholla.

Tuotevalikoimansa täydennykseksi ja kansainvälisen liitinten ja muiden johtoliitosten kokonaistarjoajan markkina-asemansa korostamiseksi Stauff on nyt ottanut valikoimaansa oman ”Nordic Design” -liitinsarjan: QRC-HUS-sarjan. Se on saatavana nimellishalkaisijoissa DN10 – DN25 ja soveltuu – aina rakennekoosta riippuen – jopa 350 baarin käyttöpaineille.

Stauffille yleiseen tapaan ja tälle kestävälle liittimelle erityisesti sopivasti on QRC-HUS-liittimen varmuuskerroin todella korkea: Halkeamispaine vastaa nelinkertaista maksimaalista käyttöpainetta.

Ominaisuusprofiiliin sopii myös laadukas sinkki-nikkelipinnoite, joka huolehtii pysyvästä korroosiosuojasta ja tarjoaa maksimaalisen kestävyyden punaruostetta/ perusmetallikorroosiota vastaan. Käytännön olosuhteissa tämä pinnoite ylittää vielä korroosiosuojaluokan K5 tiukimmat vaatimukset, jotka on määritelty putkiliitäntöjä koskevassa VDMA-yksittäislehdessä 24576. Suojakerroksen suuri sitkeys luo edellytyksen keskimääräistä paremmalle kulumisenkestävyydelle suuressa mekaanisessa kuormituksessa.

Liittimen käyttö on todella helppoa: Käyttäjän on vain vedettävä pistokkeen liukuholkki (irtopuolikas) taaksepäin ja irrottaa näin liitos. Kytkentä liittämällä pistoke ja muhvi yhteen voidaan suorittaa myös jäännöspaineen (kork. 20 bar) vallitessa.

Yksi uuden liittimen turvaominaisuuksista on yksilöllinen koodaus, joka mahdollistaa esim. jokaisen tuotantoerän jäljitettävyyden. QRC-HUS on saatavana varastosta ja se on yhteensopiva kilpailevien ”Nordic Design” -liitinten kanssa.