HEKA Länsisatamankatu 37, näkymä puistosta

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille 265 vuokra-asuntoa Jätkäsaareen

Skanska jatkaa asuntojen rakentamista Helsingin kaupungille Jätkäsaareen. Tänään 25.1. solmittu Design & Build -sopimus kattaa 265 asunnon rakentamisen kolmeen rakennukseen osoitteeseen Länsisatamankatu 37. Sopimuksen arvo on noin 46,7 miljoonaa euroa.

HEKA Länsisatamankatu 37, näkymä puistosta

Yhden taloyhtiön kokonaisuus koostuu kahdesta 15-kerroksisesta tornista sekä kahdesta matalammasta osasta, joiden korkeus vaihtelee viiden ja kahdeksan kerroksen välillä. Matalammat osat sekä tornien alaosat ovat väritykseltään tummasta tiilestä muurattuja, mutta tornien yläosat ovat valkoisia, mikä keventää niiden ilmettä. Länsisatamankadulta katsottuna korttelikokonaisuudessa vuorottelevat korkeat ja matalammat osat, jotka tuovat rytmikkyyttä ja vaihtelevuutta rakennusmassoihin. Rakennukset ovat Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n suunnittelemia.

Rakennukset sijoittuvat Länsisatamankadun varteen Hyväntoivonpuiston ja Jätkäsaaren liikuntapuiston väliin jäävälle alueelle. Virkistysmahdollisuudet ovat siis erittäin lähellä. Rakennusten väliin jää myös korttelipiha. Rakennusten kerho- ja varastotilat sijaitsevat kellarikerroksissa, sisäänkäyntitasoissa sekä tornitalojen ylimmissä kerroksissa. Kohteen pysäköintipaikat on sijoitettu rakennuskokonaisuuden pohjoispuolelle rakennettavaan erilliseen pysäköintitaloon.

Yhtiöiden rakentaminen käynnistyy tammikuussa 2019 ja kokonaisuus valmistuu keväällä 2022. Hanke tuo Helsinkiin lisää kohtuuhintaisia asuntoja, joille on kova tarve.

”Rakennuksissa korostuu ympäristötehokkuus, sillä niiden energiatehokkuusluokka on A vuoden 2018 rakennusmääräysten mukaan. Rakennuksiin on suunniteltu mahdollisuus lisätä niiden katoille myöhemmin aurinkopaneelit, ja matalampien osien vesikatoille toteutetaan viherkatot”, kertoo projektipäällikkö Jukka-Pekka Häkämies Skanskasta.

Skanskalla on työn alla myös toinen Jätkäsaaressa sijaitseva kortteli Malagan- ja Livornonkatujen välissä. Yhteensä 223 asunnon kokonaisuus jakaantuu neljään yhtiöön: As. Oy Helsingin Picasso, As. Oy Helsingin Malaga, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7 ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno. Korttelin rakentaminen on käynnistynyt toukokuussa 2018, ja se valmistuu syksyllä 2021. Korttelin matalimmat, townhouse-tyyppiset talot ovat kolmikerroksisia ja korkeimmat kerrostalot kahdeksankerroksisia.