Havainnekuva Attendo Marsalkka hoivakoti . Kuva: Skanska

Skanska rakentaa Attendolle uuden hoivakodin Mikkeliin

Skanska ja Attendo ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden hoivakodin rakentamisesta Mikkelin keskustaan Mannerheimintielle. Työt alkavat vuoden 2017 alussa ja hoivakoti valmistuu kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2018.

Monimuotoista asumispalvelua ikäihmisille tarjoavaan hoivakotiin rakennetaan yhteensä 59 yhden hengen asuntoa. Asumispalvelut kattavat niin tehostetun asumispalvelun kuin kevyemmän palveluasumisen.

Havainnekuva Attendo Marsalkka hoivakoti . Kuva: Skanska

”Uusi hoivakoti vastaa nykyaikaisiin palveluasumisen kriteereihin ja sen rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota ikääntyneiden liikkumista ja turvallista asumista helpottaviin ratkaisuihin. Kodinomaisten asuinhuoneiden lisäksi hoivakotiin rakennetaan yhteisiä ruokailu- ja oleskelutiloja, jotka tukevat asukkaiden yhteisöllisyyttä”, kertoo hankekehityspäällikkö Jukka Parkkamäki Skanskasta.

”Attendo Marsalkanhoviksi nimetystä hoivakodista tulee taide- ja kulttuuripainotteinen teemakoti. Kulttuuri tuo iloa ja viihtyisyyttä arkeen. Ihmiset haluavat elää omannäköistä elämää myös siinä vaiheessa, kun hoivan tarve tulee osaksi elämää. Asuinympäristöstä rakennetaan ikäihmisille turvallinen ja kotoisa”, sanoo aluejohtaja Anne Flink Attendosta.

Mikkeliin rakennettava hoivakoti on Skanskan ja Attendon yhdessä kehittämä. Se rakennetaan Skanskan omistamalle tontille, joka siirtyy Attendon omistukseen. Hoivakodin rakentamisesta vastaa Skanska Talonrakennus, rakennuttamisesta sekä asumis- ja hoivapalveluiden tuottamisesta Attendo.

Skanskalla on vahva osaaminen palvelu- ja hoivatilojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Mikkeliin rakennettavan hoivakodin lisäksi Skanska on viime vuosina toteuttanut eri puolille Suomea myös lukuisia muita palvelukotihankkeita, kuten Palvelutalo Hopeasillan Heinolaan, Palvelukoti Kajavan Helsingin Keskiyöntielle, Simonkylän vanhustenkeskuksen, Attendo Jokikartanon hoivakodin ja Asolan palvelutalon Vantaalle sekä Lehtiojan palvelukeskuksen Lahteen. Lisäksi parhaillaan on rakenteilla muun muassa Asikkalan Anianpellon Palvelukoti Vääksyyn.


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095. www.skanska.fi

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja
Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on 19 000 työntekijää noin 500 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.com