Havainnekuva: Jami, pihanäkymä

Skanska jatkaa Espoon Niittymaan rakentamista

Havainnekuva: Jami, pihanäkymä

As. Oy Espoon Jami on asuinkorttelin uusin tulokas. Sen rakentamisen arvioidaan alkavan elokuussa 2017, jolloin uudet kodit ovat muuttovalmiita joulukuussa 2018.

Yhtiön kahdesta talosta toinen sijoittuu korttelin puistomaisen sisäpihan puolelle ja toinen Niittytaipaleen varteen.

”Liberti-kortteliin aikaisemmin toteutettujen asuntohankkeidemme myynti on sujunut vilkkaasti, ja odotamme saman jatkuvan myös Jamin kohdalla”, kertoo projektipäällikkö Anu Åkerman Skanska Kodeista.

Liberti-kortteli edustaa asumista, jossa korostuvat tasokkaiden kaupunkikotien lisäksi yhteisöllisyys ja energiatehokkuus. Alueen keskelle sijoittuvan suuren suojaisan korttelipihan kiinnostavaksi yksityiskohdaksi rakennetaan kerhotalo Miitti sauna- ja nikkarointitiloineen. Korttelin alla sijaitsee Biiliparkki, jonne alueen asukkailla on kulku suoraan omasta porraskäytävästä.

Liberti-kortteliin on suunnitteilla Jamin jälkeen vielä yksi Skanskan kehittämä asuntohanke. Korttelin arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2020, ja tässä yhteydessä valmistuu myös kerhotalo Miitti.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.