Kuvassa: Snowman world glass resort/Kuva: Rovaniemen kehitys

Rovaniemelle uutta majoitus- ja ravintolatilaa 30 miljoonalla eurolla

Kuvassa: Snowman world glass resort/Kuva: Rovaniemen kehitys

Kaikkien aikojen kovimpaan kysyntään vastataan nyt voimakkailla investoinneilla: tarjolla on alkavalle talvikaudelle lähes 1200 vuodepaikkaa enemmän kuin viime vuonna.  Yritysten investoinnit nousevat reilusti yli 30 miljoonaan euroon.

Rovaniemellä majoitus itsessään on vetonaula. Mitä ainutlaatuisempi majapaikka, sitä enemmän sillä on kysyntää. Tälle talvelle valmistuvien uusien majoituskohteiden valikoimasta voi valita yöpaikakseen muun muassa lasi-igluja, lasikotahuoneistoja, käpylehmiä, panoraama- ja jäämökkejä sekä revontulivaunuja. Tammikuun lopussa kaupungin keskustaan valmistuva Golden Circle Suites täydentää uutta majoitustarjontaa vielä 25:lla boutiquehuoneistolla.

Uusien investointien ohella olemassa olevien majoitusyritysten laajennusinvestoinnit ovat lähteneet vauhdilla liikkeelle.  Erityisesti Napapiirillä ja Joulupukin Pajakylän alueella rakentaminen käy vilkkaana.

Santaparkin kupeessa sijaitseva Arctic Treehouse Hotel saa joulusesongille 2017 kuusi uutta käpylehmää ja sesongille 2018 vielä 20 käpylehmää lisää.  Napapiirin suurimpaan majoitusyritys Santa Claus Holiday Villageen on valmistunut tälle kaudelle uusi vastaanotto-ravintolarakennus sekä 46 uutta Superior-mökkiä. Lisäksi lomakylän yrittäjät ovat jo aloittaneet oman, 46 sviittiä käsittävän hotellin rakennustyöt.

Kuvassa: Santa claus holiday village/Kuva: Rovaniemen kehitys

Santa’s Hotels on rakentanut Napapiirille yhteensä 71 lasi-iglua sekä uuden ravintola-vastaanottorakennuksen, jonka avajaisia vietetään joulukuun alussa. Joulupukin Pajakylän lumi-igluhotellistaan tunnettu Snowman World niin ikään laajentaa majoitustoimintaansa avaamalla 14 lasikotahuoneiston Snowman World Glass Resortin 1. joulukuuta.

Matkailualueet levittäytyvät tänä talvena myös Rovaniemen lähiympäristöön muun muassa Apukkaan ja Vaattunkikönkäälle. Apukka Resort on erikoistunut revontulien kokemiseen ja jäärakennuksiin. Majoitusvaihtoehtoina on hotelli- ja huoneistomajoituksen lisäksi muun muassa jäämökkejä, lämmin revontulivaunu sekä myöhemmin myös lasikattoisia revontulikotia. Rovaniemen lentokentältä 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevan Kämppäkartano Vaattungin pihapiiriin rakennetut lasiseinäiset, ekologiset ja siirrettävät Panorama Desing Hutit otetaan käyttöön joulukuun alusta.

Rovaniemen majoitustarjonnan laajentuminen tulee jatkumaan

 

Kuvassa: Panorama design huts/Kuva: Rovaniemen kehitys

Kysynnän jatkaessa positiivista kehitystään lähes kaikilla Rovaniemen uusilla majoituskohteilla on valmius tehdä uusia investointeja. Suunnitelmissa on useampiakin miljoonainvestointeja kahden seuraavan vuoden aikana.

Esimerkiksi Lapin ensimmäinen kiinalaisinvestointi Nova Skyland Hotel tullaan rakentamaan useammassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, 14 puurakenteisen paritalon  ja 144-paikkaisen ravintolan kokonaisuus avataan marraskuussa 2017.  Myös Arctic Treehouse Hotellin lähivuosien viiden miljoonan euron investoinneissa on suunnitteilla uudenlaista ja uniikkia majoituskapasiteettia.

Talvisesonki Rovaniemellä jatkuu joulusta pitkälle kevääseen, jonka aikana matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15–20 prosenttia. Useimmat elämyksellisistä luksusmajoituskohteista ovat suosituimpina talvilomakuukausina lähes loppuunmyytyjä.  Seuraavaksi tavoitteena on tuotteistaa kesäja laajentaa matkailusesonki ympärivuotiseksi.