Robustit kaupungit ja digiajan mahdollisuudet

Päivä aloitetaan puhumalla rakentamisen laadusta. Asiasta keskustelemaan on kutsuttu koko rakentamisen ketju: Helsingin rakennusvalvontaviraston yliarkkitehti Henna Helander, RALA ry:n toiminnanjohtaja Tuula Råman, Suomen Ylioppilaskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen ja Rakennusteollisuuden puheenjohtaja, YIT:n varatoimitusjohtajaTero Kiviniemi. Tilaisuudessa esitellään myös erityisesti isompiin hankkeisiin sopiva allianssimalli perinteisen urakkarakentamisen vaihtoehtona.

Kaupungit ovat jatkuvassa murroksessa. Uudet tarpeet työssä, asumisessa ja palveluissa muokkaavat tulevaisuuden kaupunkialueita. Muun muassa kasvava ikäihmisten joukko edellyttää aivan uusia asumisen palveluita.

Kaupunkeja tiivistetään ja tiloja tehdään entistä monikäyttöisemmiksi mixed use -periaatteen mukaisesti. Samalle alueelle sijoitetaan palvelut, kauppa, työ ja kodit, jolloin alue säilyy elävänä läpi vuorokauden ja tiloja hyödynnetään monipuolisesti. Hiilijalanjälki pienenee, kun kaikki on lähellä eikä omaa autoa tarvita.

Kaupunkikehityksessä vannotaan tehokkuuden, kestävyyden ja monipuolisuuden nimiin. Erityisesti keskustan läheisyydessä sijaitsevia teollisuusrakennuksia otetaan uusiokäyttöön: robusti kaupunkirakenne on joustava ja tarjoaa mahdollisuuksia uusiutumiselle. Yhä enemmän tilaa kaupungissa ottavat asukkaat ja sosiaalinen media ruokkii monenlaista kaupunkiaktivismia ja luo aivan uusia mahdollisuuksia muun muassa jakamistalouden harjoittamiseen.

Näistä ja muista kiinnostavista kaupunkikehittämisen teemoista keskustellaan jo kolmatta kertaa järjestettävässä Kestävät kaupunkiympäristöt -tapahtumassa, jonne on ilmoittautunut yli 160 kaupunkien ja kiinteistöalan päättäjää. Tapahtuman järjestää YIT.

Tilaisuus järjestetään Royal at Crowne Plazassa, Mannerheimintie 50, Helsinki. Lisätietoa päivän ohjelmastahttp://talentumevents.fi/kestavakaupunki/ohjelma-2/. Tervetuloa seuraamaan tapahtumaa ja kiinnostavia puheenvuoroja paikan päälle.

Tapahtumaa voi seurata myös twitterissä #yitkehitys

Lisätietoja: Viestintäjohtaja Hanna Malmivaara, YIT Oyj, hanna.malmivaara@yit.fi, puh. 040 561 6568

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme lähes 6 000 henkilöä kahdeksassa maassa. Vuonna 2014 liikevaihtomme oli noin 1,8 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi