Kuva: yitgroup.com

Rambollista tuttu Markku Moilanen on nimitetty YIT Oyj:n toimitusjohtajaksi

Kuva: yitgroup.com

Markku Moilanen siirtyy tehtävään Rambollin konsernijohdosta, jossa hän on vastannut Ramboll Groupin Pohjoismaiden, Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen liiketoiminnasta vuodesta 2015 lähtien. Hänen vastuualueensa liikevaihto vuonna 2019 oli noin 1,6 miljardia ja henkilöstön määrä noin 13 000. Tätä aiemmin hän on toiminut Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtajana. Ennen Rambollia hän työskenteli Fortum Oyj:ssä vastaten asiakaspalveluliiketoiminnasta.

”YIT:n liiketoiminta perustuu kestävään kaupunkikehitykseen. Rakentamisen lisäksi yhtiö painottaa strategiassaan kiinteistö- ja palveluliiketoiminnan kasvattamista. Markku Moilasen monipuolinen, kansainvälinen kokemus ja osaaminen antavat hänelle erinomaiset lähtökohdat yhtiön strategian toteuttamiseen, kannattavuuden parantamiseen ja operatiivisen liiketoiminnan kehittämiseen. Toivotamme Markku Moilasen lämpimästi tervetulleeksi yhtiöön”, YIT:n hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo.

”Otan erittäin mielelläni vastaan toimitusjohtajan tehtävän yrityksessä, jonka toiminta perustuu vahvalle arvopohjalle ja vankkaan osaamiseen kestävien kaupunkiympäristöjen kehittäjänä. On hieno mahdollisuus päästä johtamaan yhtiötä, jolla on niin merkittävä jalansija parempien elinympäristöjen luomisessa ja rakentamisessa erityisesti Suomessa mutta myös muissa toimintamaissaan. Rakennusala on monella tavalla erittäin kiinnostavassa murroskohdassa ja uskon, että yhdessä osaavien ammattilaisten ja kumppaneiden kanssa pystymme uudistumaan ja luomaan lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme”, Markku Moilanen sanoo.