Havainnekuva putkenlaskusta. Kuva: Ramboll

Ramboll konsultoimaan kaasuputkihanketta

Ramboll on solminut torstaina 17.11.2016 projektinhallintapalveluiden konsulttisopimuksen Baltic Connector Oy:n kanssa kaasuputkihankkeessa, joka tulee yhdistämään Suomen ja Viron kaasuverkot. Hanke tunnetaan nimellä Balticconnector.

Havainnekuva putkenlaskusta. Kuva: Ramboll
Havainnekuva putkenlaskusta. Kuva: Ramboll

Balticconnector yhdistää Viron ja Suomen maakaasuverkot 150 kilometriä pitkällä kaksisuuntaisella yhdysputkella, josta 80 kilometriä kulkee meren pohjassa. Hanke mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistymisen sekä integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin.

Ramboll vastaa hankkeessa offshore-osuuden suunnittelun ohjauksesta ja valvonnasta sekä projektinhallinnasta. Palveluihin kuuluu myös sidosryhmäyhteistyö sekä tilaajan puolesta toimiminen koko projektin elinkaaren ajan.

Kaasuputki rakennetaan Suomenlahden poikki Inkoosta Viron Paldiskiin. Pohjaolosuhteet Suomen ja Viron puolella ovat täysin erilaiset.

─ Etenkin Suomen rannikon haastavissa olosuhteissa tarvitaan vahvaa paikallistuntemusta, jota meiltä löytyy. Meillä on myös hyvä Viron alueen tuntemus sekä kokemusta useista Pohjanmeren alueen merikaasuputkihankkeista. Hanke on meille merkittävä ja erittäin mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että pääsemme hyödyntämään Rambollin monialaista huippuosaamista, kertoo projektin omistaja Tommi Marjamäki Rambollista.

Yhdysputken on määrä valmistua vuoteen 2020 mennessä.

Hankkeesta lisää http://balticconnector.fi-sivustolla


Ramboll on johtava kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Säätiöomisteisessa yhtiössämme työskentelee 13 200 eri alojen ammattilaista globaalisti. Suomessa toimimme maanlaajuisesti 2200 asiantuntijan voimin. Tarjoamme asiantuntijapalveluja infrastruktuurin, ympäristön ja rakennusten suunnitteluun, rakennuttamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä johdon konsultointiin. Työmme tavoitteena on luoda aidosti koko yhteiskunnan toimintaa kehittäviä ratkaisuja. Tässä onnistumisen takaa osaava ja näkemyksellinen henkilöstömme. www.ramboll.fi