Rakennuttajakaaren referensseihin kuuluu Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1950-luvulla rakennettu asuinkerrostalokiinteistö, jossa yritys toimi projektinjohtajana, pää-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelijana ja töiden valvojana. Kuva: rakennuttajakaari.fi

Rakennuttajakaarelle uusi toimisto Vaasaan

Korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut Rakennuttajakaari laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle. Rakennuttajakaari Pohjanmaa Oy on aloittanut toimintansa Vaasassa, Vaasa Airport Parkissa. 

Rakennuttajakaaren referensseihin kuuluu Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1950-luvulla rakennettu asuinkerrostalokiinteistö, jossa yritys toimi projektinjohtajana, pää-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelijana ja töiden valvojana. Kuva: rakennuttajakaari.fi

Rakennuttajakaari Pohjanmaata ja Vaasan-toimipistettä johtaa Hannu Kankaanpää.  Kankaanpään erikoistumisalana on korjaushankkeiden projektinjohtoon ja valvontaan liittyvät tehtävät.

– On todella hienoa päästä käynnistämään Rakennuttajakaaren Länsi-Suomen toimintoja ja vetämään korjausrakentamisen projekteja Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella. Yrittäjähenkisyys on alueella vahvaa, ja yrittäjyys on tullut minulle tutuksi myös suvussa olleen perheyrityksen kautta, kertoo Kankaanpää.

Hannu Kankaanpää

– Yrityksemme laajentuminen ensimmäisenä Pohjanmaalle ja uuden tytäryhtiön perustaminen Vaasaan on tänä vuonna 10 vuotta täyttävälle yrityksellemme merkittävä, mutta myös henkilökohtaisesti mieluinen etappi. On hienoa saada tämän alueen hyvin tunteva ja Rakennuttajakaarella pääkaupunkiseudulla jo työskennellyt kaveri Pohjanmaan toimipisteemme vetäjäksi, kertoo Rakennuttajakaaren perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Pakka.

Pakka perusti Rakennuttajakaaren vuonna 2011 yhdessä nykyisen toimitusjohtajan Pasi Saastamoisen ja valvontaosaston osastopäällikön Harri Vaattovaaran kanssa. Matkan varrella perustajajoukko on laajentunut kuuteen henkeen, ja nyt Hannu Kankaanpää aloittaa Pohjanmaan tytäryhtiön vetäjänä ja osakkaana.

– Asuinrakennusten korjaamisen asiantuntijamarkkinoita hallitsevat Rakennuttajakaaren kaltaiset keskisuuret yritykset, ja jo lähes puolet Suomessa tapahtuvasta rakennustuotannosta on korjausrakentamista. Asuntojen osalta korjataan jo enemmän kuin rakennetaan uutta, Kankaanpää toteaa.

– Energiaremontit tulevat yhä enemmän tekemiseemme mukaan. Korjausrakentamisessa on fiksumpaa ajatella remontointeja kokonaisvaltaisesti ennakoiden, kuin pala kerrallaan paikaten ja viime tingassa tehden. Esimerkiksi hankesuunnitelmiin laitamme energiatarkastelun jo lähes poikkeuksetta optiona mukaan, Pakka sanoo.
Rakennuttajakaaren referensseihin Helsingissä kuuluu kauppakeskus Forumin 1890-luvulla valmistuneen osan julkisivun peruskorjaus, Fenniatalon ulkovaipan peruskorjaushanke sekä Makkaratalon useammat eri korjaushankkeet.