Quattro Mikenti Group lahjoitti Kansallisgallerian säätiölle 50 000 euroa

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group on lahjoittanut Kansallisgallerian säätiölle 50 000 euroa. Valtion vastinrahan myötä lahjoituksen suuruudeksi muodostuu 175 000 euroa. Lahjoitus vahvistaa Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden sekä kokoelmahallintaosaston toimintaa suomalaisen taiteen ja kulttuurin kasvun ja kansainvälisyyden vahvistamiseksi.

”Quattro Mikenti Groupin lahjoitus on vahvasti kasvujohteisen yrityksen viesti kulttuuriperinnön vaalimisen ja rakentamisen tärkeydestä”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Lahjoitus auttaa Kansallisgalleriaa ja sen kolmea museota – Ateneumia, Kiasmaa ja Sinebrychoffin taidemuseota – jatkamaan Suomen tärkeimmän taidekokoelman ylläpitoa ja kartuttamista, sekä sen pohjalta tehtävän taiteen tutkimuksen ja näyttelytoiminnan vaikuttavuuden vahvistamista”.

Suomen suurimpiin talotekniikka-alan yrityksiin kuuluva Quattro Mikenti Group toimii Suomessa ja Venäjällä. ”Suomalaisen kulttuurin arvostaminen on myös yksi tapa rakentaa yhteiskuntaa. Se antaa meille jokaiselle paljon muun muassa koulutuksen muodossa, ja tämä on meidän tapamme kiittää siitä. Haluamme myös kannustaa muita rakennusalan yrityksiä osallistumaan tällaisten kansallisen identiteetin kannalta tärkeiden hankkeiden tukemiseen”, kertoo Quattro Mikenti Groupin hallituksen puheenjohtaja Henri Juva.

Kansallisgallerian säätiöpääomaa on kerätty 2 700 000 euroa. Tavoitteena on kerätä 8 miljoonaa euroa yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 mennessä. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa 2,50 eurolla. Näin ollen Quattro Mikenti Groupin lahjoitukseksi muodostuu valtion tuen myötä 175 000 euroa. Tavoitellun 8 miljoonan euron lahjoitussumman myötä Kansallisgalleria saa siis 20 miljoonaa euroa vastinrahaa.

”Museokävijöiden kokemukset maailman johtavista museoista luo positiivista painetta rakentaa museoidemme näyttelyohjelma, yleisötyö ja tapahtumakokonaisuus sille tasolle, jota kansalliset ja kansainväliset asiakkaamme odottavat. Lahjoitusvarojen sijoituksesta saatu korkotuotto mahdollistaa tämän tyyppisiä avauksia”, kertoo varainhankintajohtaja Jyri Tawast. Kansallisgallerian hallitus päättää säätiöpääoman sijoitusten korkotuottojen käyttökohteet.

Kansalaiset voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla rahaa lipun oston yhteydessä, laittamalla rahaa museoissa oleviin lippaisiin, tekemällä mobiililahjoituksen tai lahjoittamalla kansallisgalleria.fi -sivuston kautta.