Projektiuutiset 4 – 2016

Lue näköislehti
PU0416_kansi
Lue näköislehti tästä >>

Tutkimustulokset julkistetaan laajasti syyskauden alussa, mutta en malta olla jakamatta maistiaisia jo nyt.

Lehden julkaisijaa ja lehdessä ilmoittajia kiinnostaa kovasti, milloin paperilehti siirtyy ennustusten mukaan historiaan. Aiemmin on huomattu, että ammattilehti halutaan edelleen lukea myös painettuna, ja lukijamme vahvistavat tämän. Projektiuutisia lukee paperisena 58 prosenttia vastaajista. Näköislehden hakee verkosta 15,3 prosenttia vastaajista. Sekä paperista että verkkolehteä lukee 26,7 prosenttia. Vastaajista 49,4 prosenttia arvelee jatkossakin lukevansa paperilehteä, verkkolehden aikoo hakea 19,4 prosenttia ja molempia uskoo hyödyntävänsä 31,2 prosenttia.
Muutosta on sähköisen suuntaan, mutta se ei ole niin dramaattista kuin on ennustettu.

Tutkimukseemme vastanneista 52,3 prosenttia lukee kutakin Projektiuutisten numeroa useammin kuin kerran. Lehteä luetaan yleensä työpaikalla – onhan luettava työn kannalta merkityksellistä. Vastaajista yli 75 prosenttia kertoo, että kutakin lehteä lukee useampi kuin yksi henkilö, ja jopa kolmannes vastaajista sanoo, että kutakin lehteä lukee useampi kuin neljä henkilöä.

Projektiuutisissa esitellään Suomen komeimpia rakennushankkeita, joiden uskotaan vaativuudessaan ja innovatiivisuudessaan kelpaavan esimerkiksi kaikille rakennusalan toimijoille. Olemme erittäin iloisia, että tutkimukseemme vastanneilta ammattilaisilta saimme asiantuntevuudesta kouluarvosanojen keskiarvoksi 8,35, luotettavuudesta 8,23, mielenkiintoisuudesta 8,26 ja positiivisuudesta 8,31. Artikkeleiden laadusta kertoo myös se, että 60 prosenttia vastaajista on suositellut jotakin artikkeliamme toiselle rakennusalan ammattilaiselle.

Aiempaa leveämpi lehti sekä artikkeleiden ja muun sisällön uusi rytmitys ovat miellyttäneet lukijoitamme: saimme selkeydestä kouluarvosanojen keskiarvoksi 8,3 ja kuvituksesta 8,45. Vain 1,2 prosenttia vastaajista sanoo, ettei pidä tehdyistä muutoksista.

Lukijatutkimuksen lopussa on mahdollisuus antaa palautetta Projektiuutisten toimitukselle. Kaikki palautteet luetaan huolella. Kiitos kiitoksista, mutta yhtä paljon kiitoksia kehitysehdotuksista – kiitettävään arvosanaanhan me täällä RPT:ssä ja sen tuotteissa pyrimme.

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja