Prisma Loimaa

Tahdoimme kehittää Loimaan palveluitamme. Edessä oli joko vanhan kiinteis-tömme korjaaminen tai uuden rakentaminen. Totesimme, että vanhan korjaami-nen ei ollut järkevää. Uuden kauppakeskuksen valmistumisen myötä sekä päivittäistavara- että käyttötavaratarjonta kasvaa vanhan S-marketin tarjontaan verrattuna merkittävästi, Turun Osuuskaupan Prisma-ketjun johtaja Jussi Virtanen kertoo.

Hänen mielestään investointi on onnistunut ja asiakaspalaute on ollut myönteistä.

Loimaa

Uusi Prisma, uusi ilme

Arkkitehtitoimisto JMH Oy:n kädenjälkeä oleva rakennus on selkeä kokonaisuus, joka sulkee paikoitusalueen kulman muotoisen massansa eteen.

Autoilevat asiakkaat onkin otettu entistä paremmin huomioon Prisman rakenta-misen myötä, sillä S-marketin vanhan kiinteistön tilalle rakennetaan vielä lisää pysäköintitilaa. Aivan pysäköintialueen yhteydessä on myös ABC-polttonestejakelimo.

Kadulle päin näkyvä julkisivu on sommiteltu punatiilen, tummanharmaan ritilikön ja kiiltävän profiilipellin avulla virtaviivaiseksi vaakasuuntaa korostavaksi kokonaisuudeksi. Sen vauhdittamana esiin nousee sisäänkäyntivyöhykettä suojaava lipparakenne. Lipan arkaditila antaa suojaa ja mahdollisuuden siirtyä kaupasta toiseen säällä kuin säällä.

Lipan otsapinnan muodostaa ritilikkö, joka antaa rakennukselle sekä massamuotoa että toimii valokylttien rankana.

Uusi kauppakeskus on sisätiloiltaankin tätä päivää. Se on avara ja valoisa paikka tehdä päivän tärkeimmät ostokset, mutta myös paikka, jossa voi viihtyä ja viettää aikaa muun muassa ravintolan anteja nautiskellen.

Aulan yhteydessä on erikoisalan liikkeitä kuten Emotion sekä kaksi ravintola-alan palvelupistettä. Prisma-keskuksen kokonaispinta-ala on noin 15 000 m2, josta Prisman käytössä noin 7 500 m2. Prisman lisäksi kauppakeskuksessa palvelevat Agrimarket, Alko, Gigantti sekä Sportia.

Prisma avattiin yleisölle tämän vuoden elokuun puolessa välissä. Hanke on ollut monivivahteinen yhdistelmä uuden rakentamista ja vanhan korjaamista.

– Kuokka iskettiin maahan vuoden 2011 kesäkuun toisella viikolla. Paikalla oli koko hankkeen ajan toiminnassa vanha S-market ja Agrimarket, kertoo raken-nuspäällikkö Vesa Hintukainen Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Töitä tehtiin kahden asiakkaita vilisevän kauppakeskuksen välissä eikä turhaa tilaa ollut sen paremmin työmaa-aikaiselle varastoinnille kuin koneillekaan.

– Meillä ei ollut pääjulkisivun katoksen välissä kuin 7 8 metriä liikkumavaraa, mutta niin vain tämä tehtiin. Perustamisolosuhteet olivat hieman poikkeukselliset. Loimaan seudulla on tyypillisesti paksu savikerros, mutta nyt vastaan tuli kalliomuodostelma, jota piti louhia niin, että laatta päästiin valamaan.

Tästä johtuen laatta on perustettu paaluille ja kallion varaan. Vaatimuksiltaan erilaiset perustustavat edellyttivät liikuntasaumaa.

Rungon toimitti tuoteosakauppana Ruukki, joka myös pystytti sen. Kauppa kä-sitti pilarit, ristikot ja katon profiilipellityksen. Ruukki myös toimitti Agrimarketin suuren ulkovaraston. Järjestelmään kuuluu niin ikään palosuojana sprinklaus, johon liittyvä vesisäiliö on takapihalla.

– Tällä kertaa sprinklausta varten rakennettiin oma säiliö, koska kaupungin järjestelmästä ei saada riittävästi painetta. Nyt meillä on edessä enää parkkialueen rakentaminen. Kun purku-urakka on valmis, niin me viemäröimme alueen, rakennamme tarvittavat rakennekerrokset sekä asfaltin ja sitten Loimaan uusi Prisma on myös parkkialueen kannalta valmis, kertoo Vesa Hintukainen.

Prisma palvelee kaupunkilaisia

Vuonna 2011 Suomessa oli 62 Prismaa. Ensimmäinen niistä avasi ovensa Jy-väskylän Seppälässä. Loimaan Prismalla on kanssasisaria melkoinen määrä. Pinta-alaltaan se kiinteistökokonaisuutena kuuluu Prismojen keskisarjaan, kun mukaan luetaan sen yhteydessä toimivat Gigantti ja Agrimarket.

Loimaalaisille ja ympäristökuntalaisille Prisma on selvä parannus kunnan kaup-parakenteen kehityksessä. Sijoittuminen kuntakeskuksen yhteyteen tekee siitä hyvän kauppapaikan päivittäis- ja käyttötavaroiden hankintaa ajatellen.

Kuule miten voit kasvattaa rakennusalan myyntiäsi ja markkinoida tehokkaammin palveluidemme avulla

Antamalla yhteystietosi voimme olla sinuun yhteydessä tuotteisiimme liittyen. Lue lisää tietosuojasta tästä.