Pohjolan Design-Talon Nivalan tehdas kaksinkertaistaa tuotantonsa

 

Pohjolan Design-Talo Oy:n Nivalan talotehdas on siirtynyt valmistamaan taloelementtejä kahdessa vuorossa. Vastaavaa kapasiteetin lisäämistä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ei ole yrityksessä aiemmin tehty. Näkymät ovat hyvät pitkälle vuoteen 2017.

desingtalo

– Pientalokysyntä on hyvin herkkää suhdannevaihteluille. Sopeutamme tuotantomme tilauskannan muutoksiin säätämällä kapasiteettia tarvittaessa nopeasti ylös tai alaspäin. Kasvussa oleva tilauskanta pitää tuotantokapasiteettimme vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen täyskäytössä. Myös näkymät toiselle vuosineljännekselle ovat jo tässä vaiheessa hyvät, sanoo Pohjolan Design-Talon Nivalan tehtaan johtaja Ville Vähäsöyrinki.

Vuonna 2016 Design-Talo-brändin alla valmistettavien omakotitalojen myynti lisääntyi lähes 15 prosentilla.

K-raudoista hankittavissa olevan Ainoakodin myynti peräti kolminkertaistui vuoden takaisesta.

Yritysasiakassektorilla Pohjolan Design-Talon Projektiliiketoiminta kasvoi vajaa 40 prosenttia. LVI- ja sähköurakointiin erikoistunut Design-Talo Tekniikka lisäsi myyntiään noin viidenneksellä.

Toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski arvioi Pohjolan Design-Talon liikevaihdon nousevan vuodenvaihteessa alkaneella tilikaudella nykyisestä noin 70 miljoonasta eurosta selvästi yli 80 miljoonaan euroon.


Pohjolan Design-Talo Oy

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 63,4 MEUR (2015) ja se työllistää 182 henkilöä (2015). Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. www.designtalo.fi