Asunto Oy Nokian Tetriksen nimi on peräisin nimikilpailusta. Havainnekuva. Kuva: Pohjola Rakennus Oy Häme

Pohjola Rakennus rakentaa Nokian keskustaan tornitalon

Pohjola Rakennus Oy Häme uudistaa Nokian keskustan kaupunkikuvaa rakentamalla Nokian valtatien ja Härkitien kulmaan 12-kerroksisen tornitalon.

Nokian Tetris on moderni ja näyttävä kokonaisuus, joka rakentuu paraatipaikalle Nokialle. Tetris valikoitui nimeksi nimikilpailussa, johon tuli yli 500 ehdotusta. Rakennuksen julkisivu toi useammalle nimikilpailuun osallistuneelle mieleen tunnetut Tetris-palikat.

Asunto Oy Nokian Tetriksen nimi on peräisin nimikilpailusta. Havainnekuva. Kuva: Pohjola Rakennus Oy Häme

”Tornitaloasuminen on moderni, kysytty asumismuoto. Tetris tarjoaa vaihtoehtoja niin pienempään kuin suurempaan tilan tarpeeseen, asuntojen koot vaihtelevat 27,5 m2 yksiöistä 136 m2 nelikkoihin”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Nokian Tetriksellä on lainvoimainen rakennuslupa. Työt Tetriksen työmaalla aloitetaan huhtikuun alussa ja kohde valmistuu vuoden 2019 lopussa. Tetris koostuu kahdesta osasta, 8- ja 12-kerroksisista torneista, joissa on yhteensä 99 asuntoa kompakteista yksiöistä avariin nelikkoihin; kaikilla omat lasitetut parvekkeet ja nykyaikaisen asuntorakentamisen yksilölliset mukavuudet. Katutasoon rakennetaan uudet tilat Osuuspankille.