Kuvassa: Guido van Heltenin kaunis teos alkaa hahmottua Hämeenlinnassa osana UPEA17-festivaalia.

Pohjoismaiden korkein muraali alkaa hahmottua Hämeenlinnassa

Kuvassa: Guido van Heltenin kaunis teos alkaa hahmottua Hämeenlinnassa osana UPEA17-festivaalia.

Van Helten maalaa Kantolan vanhojen viljasiilojen julkisivuun taidetta aina 56 metrin korkeuteen asti. Teos levittäytyy massiivisena kokonaisuutena kahden vierekkäisen siilorakennuksen seinämiin. Muraali on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys.

Van Heltenin työt ovat valtavia, fotorealistisia muotokuvia. Teosten aiheet ovat usein historiallisia ja koskettavia – hän luo taiteellaan kontrastia totutulle katutaiteelle ja kaupunkitilan mainoskuvastolle. Taiteilijalla on omintakeinen tyyli liittää työt yhteiskuntaan ja paikallisuuteen. Teoksen arvioidaan valmistuvan ensi viikolla.

Hämeenlinnan teoksen toteuttamisessa ovat mukana Hämeenlinnan kaupunki, Australian suurlähetystö, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Suomen Viljava, Cramo ja Dripit.fi.

Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma UPEA17-festivaali on käynnissä ympäri Suomen. Uusia ulkotaideteoksia syntyy 13 suomalaiskaupunkiin. Maalaustyöt ovat Hämeenlinnan lisäksi jo alkaneet Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kemissä, Hyvinkäällä, Turussa ja Rovaniemellä. Tällä viikolla aloitetaan vielä kokonaisen talon peittävän teoksen maalaus Sipoossa sekä kerrostalon seinään syntyvä muraali Vaasan keskustassa. Myöhemmin tässä kuussa maalataan vielä myös Kotkassa ja Joensuussa.