LeaseGeenin hallituksen puheenjohtaja Pekka Eloholma pitää energiatehokkuutta kaikkein vaikuttavimpana ja kustannustehokkaimpana keinona hillitä ilmastonmuutosta.

Pekka Eloholma nimitetty LeaseGreenin hallituksen puheenjohtajaksi

LeaseGreen Groupin osakkeenomistajat ovat nimittäneet DI Pekka Eloholman yhtiön hallituksen jäseneksi, ja hallitus on valinnut Eloholman uudeksi puheenjohtajakseen. Pekka Eloholmalla on pitkä kokemus pohjoismaisten kasvu- ja palveluyritysten johtamisesta. Hän on toiminut johtavassa asemassa muun muassa Finnetissä ja Siemensillä sekä työskennellyt pörssiyhtiö Affecton toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan. Eloholmalla oli ratkaisevan tärkeä rooli, kun Affecto muuttui suomalaisesta IT-moniosaajasta pohjoismaiseksi Business Intelligence -ratkaisutoimittajaksi.

LeaseGeenin hallituksen puheenjohtaja Pekka Eloholma pitää energiatehokkuutta kaikkein vaikuttavimpana ja kustannustehokkaimpana keinona hillitä ilmastonmuutosta.

Pekka Eloholma ehti toimia vielä pilvipalveluita tarjoavan Nebulan vetäjänä ennen kuin siirtyi operatiivisista tehtävistä hallitusammattilaiseksi pian sen jälkeen, kun Nebula myytiin Telialle. LeaseGreenin lisäksi Eloholma toimii Innofactorin hallituksen puheenjohtajana sekä Sitowisen hallituksen jäsenenä.

“Energiatehokkuus on luultavasti kaikkein vaikuttavin ja kustannustehokkain ratkaisu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen”, Eloholma sanoo.

“Näen, että LeaseGreenin älykkäillä energiajärjestelmillä on valtavan suuri mahdollisuus kasvuun, ja olen todella innostunut siitä, että voin olla mukana vaikuttamassa meidän tulevaan menestykseemme. Luomme ja rakennamme uutta markkinaa yhdessä LeaseGreenin lahjakkaan ja uutteran pohjoismaisen tiimin kanssa.”

Pekka Eloholman nimityksen taustalla on LeaseGreenin omistusrakenteen muutos, joka julkistettiin aiemmin tänä vuonna. Hartwallin perheen sijoitusyhtiö Hartwall Capitalista tuli LeaseGreenin uusi merkittävä omistaja kesäkuussa 2018.

“Toivotamme Pekan lämpimästi tervetulleeksi hallitukseemme”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo. ”Osakkeenomistajat ja johtoryhmä haluavat käyttää tämän tilaisuuden kiittääkseen yhtiön aiempaa hallitusta, erityisesti sen puheenjohtaja Kari Neilimoa, tärkeästä johtajuudesta, tuesta ja sparrauksesta, joista olemme saaneet nauttia.”