Peabille Hyvinkään sairaalan leikkausosaston uudisrakennusurakka

Peab Oy ja HUS-Kiinteistöt Oy ovat torstaina 29.6. sopineet Hyvinkään leikkausosaston uudisrakennusurakasta. Urakan tilaaja on HUS-Kiinteistöt Oy. Työt käynnistyvät viimeistään elokuussa ja kohteen on määrä valmistua maaliskuussa 2019. Urakan arvo on noin 11,2 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää Hyvinkään sairaalan leikkausosaston laajennusosan, joka rakennetaan nykyisen kantasairaalan yhteyteen ja tulee liittymään kiinteästi vanhan kantasairaalan nykyiseen leikkausosastoon. Samassa yhteydessä tehdään muutostöitä osassa nykyistä leikkausosastoa. Lisäksi rakennetaan yhdyskäytävä kantasairaalan ja leikkausosaston välille mm. sektioleikkauksien henkilöliikennettä varten. Leikkaussaleja tulee yhteensä 10 kpl.

Rakennuksessa tulee olemaan kaksi kerrostasoa, joista alimpaan T-kerrokseen rakennetaan myöhemmin erillisurakkana välinehuoltokeskus. T-kerrokseen tulevat myös henkilökunnan sosiaali- ja teknisiä tiloja. P-kerrokseen sijoittuu leikkausosasto sitä palvelevine tiloineen. Rakennuksen bruttoala on n. 7.000 brm2.

”Olemme parhaillaan urakoimassa Hyvinkään sairaalan laajennusosaa. On erittäin hienoa jatkaa rakentamista alueella hyvin sujuneen yhteistyön merkeissä”, toteaa PKS toimitilarakentamisen yksikönjohtaja Ari Koskenoja Peabilta.


Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5,1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.