Kuva: www.vaasa.fi

Peab korjaa Vaasan Hallintotalon

Yli 150-vuotias Vaasan Hallintotalo päivitetään nykyaikaan mittavassa peruskorjauksessa. Urakan toteuttaa rakennusyhtiö Peab Oy. Tilaaja on Vaasan Talotoimi -liikelaitos.

Kuva: www.vaasa.fi

Hallintotalo sijaitsee kirkon välittömässä läheisyydessä osoitteessa Vaasan-puistikko 10. Talo on koristeltu pilasterein ja stukko-ornamentein. Projektin urakkasumma on 6,7 miljoonaa euroa. Kohteen peruskorjaus on aloitettu, ja se luovutetaan tilaajalle aikataulun mukaisesti marraskuun lopulla 2020.

Jälkiempiretyylinen talo on valmistunut vuonna 1862.  Rakennuksen kerrosala on  3805 neliötä ja bruttoala 4710 neliötä. Rakennukseen asettuvat kaupungin keskushallinnon monitilatoimistot, kaupunginhallituksen ja -valtuuston salit sekä päätearkisto.

Historiallisen talon on suunnitellut ruotsalainen arkkitehti Carl Axel Setterberg, joka suunnitteli kaupungille myös uuden asemakaavan. Setterberg suunnitteli kaupungin keskeiset julkiset rakennukset ja useita yksityistaloja. Uusi Vaasa mataline taloineen ja leveine puistikkoineen edustaa 1800-luvun puolivälin tyypillisiä kaupunkirakentamisihanteita.

”Hallintotalo on tärkeä rakennus Vaasan kaupungille sekä toiminnallisesti, että kulttuurihistoriallisesti. Rakennuksen arvo ja sijainti keskeisellä paikalla vaatii urakoitsijalta edelliset huomioivaa töiden ohjausta. Olemme tyytyväisiä, että saamme toteuttaa hankkeen yhdessä kokeneen työmaaorganisaation kanssa”, toteaa toimitilajohtaja Tapio Ollikainen Vaasan kaupungilta.

”Peabilla on kokemusta vaativasta peruskorjaustyöstä. Laadukas työnjälkemme näkyy ja kunnon rakentajien tapaan, teemme asiat kerralla kuntoon”, Peabin yksikönjohtaja Esko Korpi kertoo.