Koverharin satama. Kuvalähde: Pixabay / Eki Halkka

Peab-konserniin kuuluva Swecem AB laajentaa toimintansa ja asettautuu Suomeen

peab_logoSwecem AB avaa uuden sementtituontiterminaalin allekirjoittamalla sopimuksen Hangon Sataman kanssa Koverharissa, Hangossa. Koverharin valitseminen satamapaikaksi johtuu sen hyvistä edellytyksistä satamana, mutta myös sen maantieteellisestä sijainnista suhteessa Peabin betonitehtaisiin Etelä-Suomessa. Toiminnan arvioidaan olevan käynnissä vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä.

– Luotsiaseman läheisyys, hyvä vesisyvyys satamassa ja parhaat mahdolliset toimintaedellytykset Suomessa talvisaikaan vallitsevan jäätilanteen takia, olemme päättäneet sijoittaa toimintaamme Koverhariin. Koverharin sijainti on myös optimaalinen jatkokuljetuksille betonitehtaisiimme Etelä Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Ludwig Zetterström, Swecem AB.

Swecem AB on keskittynyt betonivalmistukseen tarvittavan sidosaineen kauppaan ja yhtiöllä on tällä hetkellä terminaali betonin valmistus-aineille Helsingborgissa. Yhtiö on osa Peab-konsernia, johon kuuluvat myös Suomessa sijaitsevat betoniyhtiöt MBR ja Vaasa Betoni.

– Hangon Satamalle Swecem AB:n panostukset merkitsevät varsinaisen satamatoiminnan aloittamista Koverharissa. Hangon Satama Oy:n ja ruotsalaisen Swecem AB:n sopimuksen allekirjoittamisen myötä, säännölliset merikuljetukset Koverhariin alkavat. Toiminnan aloittamista edeltää Swecem AB:n merkittävät investoinnit Koverharissa. Tavaramäärät tulevat nykysuunnitelmien mukaan olevan merkittävät muutaman vuoden sisällä, Hangon Satama Oy:n toimitusjohtaja Anders Ahlvik toteaa.

www.peab.fi

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 13 000 henkeä, joista Suomessa noin 700 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, asunto- ja kiinteistöliiketoiminta, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 4.8 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.


Kuva: Pixabay / Eki Halkka