Mikko Kolehmainen (vas.) aloittaa Lem-Kemin toimitusjohtajana 15.10.2020. Henrik Lemmetty (oik.) siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja ostopalveluista vastaavaksi johtajaksi.

Lem-Kem Oy:lle uusi toimitusjohtaja

Mikko Kolehmainen (vas.) aloittaa Lem-Kemin toimitusjohtajana 15.10.2020. Henrik Lemmetty (oik.) siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja ostopalveluista vastaavaksi johtajaksi.

Lahtelaista perheyhtiötä lähtee luotsaamaan ensimmäistä kertaa suvun ulkopuolelta tuleva johtaja, KTM Mikko Kolehmainen, 45. Nykyinen toimitusjohtaja Henrik Lemmetty siirtyy kehittämään yritystä hallituksen puheenjohtajana ja ostopalveluista vastaavana johtajana.

Viimeiset kymmenen vuotta yritys on panostanut vahvasti projektiliiketoimintaan ja on nyt Suomen suurin aurinkoenergiaratkaisujen kokonaistoimittaja –  yrityksellä on oma maahantuonti, suunnittelu ja asennus. Energiaa säästävän valaistuksen toimittajana Lem-Kem lukeutuu myös Suomen suurimpiin. Viimeisimpänä aluevaltauksena uudistushaluisella yrityksellä on maalämpöliiketoiminta.

Kolehmainen on työskennellyt vuoden ajan Lem-Kemissä liiketoiminnan kehittämistehtävissä, jonka aikana Lem-Kemin hallitus alkoi kiinnostua hänestä mahdollisena toimitusjohtajana. Suuret muutokset eivät 35-vuotiaassa yrityksessä ole täysin ennenkuulumattomia. Lem-Kem aloitti toimintansa lamppujen ja hygienia- ja kiinteistönhoidon tuotteiden toimittajana ja on vuosien varrella laajentanut toimialaansa kestävän kehityksen energiaratkaisuihin ja energiansäästövalaistukseen.

”Lem-Kemissä yhdistyy kyky uudistua vahvaan henkilöstön osaamiseen ja kokemukseen vastuullisista tuotteista ja ratkaisuista. Nyt tavoitteenamme on kokonaisuudessaan hiilineutraali kiinteistö. Tähän kulminoituu koko historiamme ja tulevaisuutemme”, Mikko Kolehmainen sanoo.

”Vaikka aurinkoenergiakin on todella kovassa vedossa tällä hetkellä, emme hae pikavoittoja vaan kestävää kasvua ja vahvaa alueellista asiantuntijuutta”, Kolehmainen toteaa.

Uudella toimitusjohtajalla on 20 vuoden kokemus johtotehtävistä muun muassa logistiikan, informaatioteknologian ja kiinteistöliiketoiminnan aloilta. Kolehmainen on toiminut myös projekti- ja palveluliiketoiminnan johtotehtävissä CGI Suomessa.

Perustajasuvulla on täysi luottamus uuteen toimitusjohtajaan.

”Olemme vuoden ajan saaneet seurata miten Mikko tarttuu kehitettäviin asioihin ja vie ideoita eteenpäin. Meillä on saatettu kääntää kurssia hyvinkin nopeasti, jos maailma ja asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet.  Nyt älyvalaistus, maalämpö, aurinkoenergia ja vastuullisuus tuotteissa ovat kaiken keskiössä. Mikolla on oikea osaaminen näiden eteenpäin viemiseen ja ihmislähtöinen arvomaailma”,  Henrik Lemmetty kertoo.