lehto
Kuva: Lehto

Lehto rakentaa Makitalle pääkonttorin ja varastotilat Tuusulaan

Lehto on tehnyt sopimuksen ammattisähkötyökalujen sekä metsä- ja puutarhakoneiden maahantuoja- ja markkinointiyritys Makita Oy:n pääkonttorin ja varastotilojen rakentamisesta Tuusulan Rykmentinporttiin. Tilauksen arvo on noin 26 miljoonaa euroa.

Kuva: Lehto

Makita Oy hankki yli 64 000 neliön tontin Tuusulan kunnalta syksyllä 2021. Toimitilat tehdään kahteen kerrokseen, neliöitä on yhteensä noin 24 000. Rakennukseen tulee logistiikan, taloushallinnon, myynnin, tuotehallinnan sekä markkinoinnin lisäksi myös Makitan oma huoltopiste sekä näyttely- ja koulutustilat.

Rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergia otetaan maalämpöpumpulla, ja lisäksi kohteeseen asennetaan aurinkopaneelit. Rakentaminen alkanee kesällä 2023, ja valmista pitäisi olla vuoden 2024 lopussa.

– Kohde on huolellisen hankekehityksen tulos, sillä ratkaisua on kehitetty yhteistyössä noin 1,5 vuoden ajan. Ratkaisussa on hyödynnetty Lehdon omaa suunnitteluosaamista, joten olemme pystyneet yhdistämään tiloihin sekä asiakkaan tarpeet että Lehdon hyväksi havaitsemat ratkaisut toimitilarakentamisessa. Kohteessa hyödynnetään myös yhtiön kotimaisten tehtaiden valmiita tuotteita kuten Hartolan-tehtaalla valmistettavia suurkattoelementtejä, Lehdon Toimitilat-palvelualueen johtaja Matti Koskela kertoo.

Makita Oy on japanilaisen emoyhtiön omistama tytäryhtiö, johon kuuluvat myös Ruotsi, Norja, Viro, Latvia ja Liettua. Rykmentinporttiin tulevat uudet varasto- ja toimitilat palvelevat vain Suomen markkina-aluetta. Makita Oy työllistää Suomessa noin 70 henkilöä, ja maajohtajana on Tommi Lindgren.