Kuva: Pixabay

Lehto Group lupaa toimitilan suunnitelmat ja tarjouksen viidessä päivässä

Rakennusyhtiö Lehto Group lupaa tarjota asiakkailleen viidessä päivässä kiinteähintaisen ratkaisun toimitilojen rakentamiseen. Ketterään Lean-menetelmään perustuva menetelmä jättää Lehdon mukaan kuukausia kestävät tarjousprosessit historiaan.

Kuva: Pixabay

Lehto Groupin uudessa menetelmässä jopa kymmenistä rakentamisen ammattilaisista koostuva projektitiimi tuodaan viideksi päiväksi yhteen suunnittelemaan asiakkaan tarvitsema toimitila. Viiden päivän työn lopputuloksena syntyy kiinteähintainen tarjous esimerkiksi liiketilan, liikuntatilan, logistiikkatilan tai tuotantotilan rakentamisesta aikatauluineen. Suunnitelma ottaa Lehdon mukaan kantaa kaikkiin oleellisiin näkökulmiin, kuten arkkitehtuuriin, maanrakennukseen, rakenteisiin ja talotekniikkaan.

”Olemme muuttaneet täysin tapaamme toimia ja tuomme toimitilojen rakentamiseen ainutlaatuisen paketin nopeutta, osaamista ja ketterää tekemistä. Tämä eroaa perinteisestä ja usein tolkuttoman hitaasta tavasta tehdä toimitilatarjouksia kuin yö päivästä. Venyvät suunnitteluprosessit ovat omiaan nostamaan toimitilojen hintaa, ja tästä haluamme päästä eroon. Samalla helpotamme asiakkaamme toimitilojen rakentamiseen liittyvää päätöksentekoa”, tiivistää Lehto Groupin Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä.

Lehto rakensi toimitiloja vuonna 2018 yhteensä 267,3 miljoonalla eurolla. Yhtiön suurimpiin toimitila-hankkeisiin lukeutuu muun muassa marraskuussa 2019 valmistunut Seinäjoen Ideapark. Tällä hetkellä toimitila-rakentamisen markkina on Lehdon mukaan haastava ja odottava.

”Rakennusalan perinteiset toimintatavat saavat asiakkaat odottavalle kannalle, koska hitaasti etenevät prosessit nostavat projektien hintaa ja kustannukset venyvät helposti vielä matkan varrella. On luontevaa, että siksi investoinnit pelottavat asiakasta erityisesti nykyisessä suhdanteessa ja tästä syystä tekemämme kehitystyö iskee aikaan. Viikon kestävä suunnittelutyö on asiakkaalle maksuton, mikä varmasti madaltaa kynnystä lähteä mukaan”, kertoo Jaakko Heikkilä.

”Perinteisissä malleissa suunnitellaan ensin tehottomasti ilman kustannusvastuuta jopa vuoden verran ja sen jälkeen lasketaan hintaa jopa kuukausia. Me rakennamme palvelulla lompakon ensin eli kiinteän hintalapun sekä tarkan aikataulun pääratkaisuineen. Yllättäviä lisäkustannuksia ei synny, eikä asiakkaamme maksa uusista tiloistaan liikaa. Asiakkaamme säästävät rahaa, aikaa ja vaivaa. Toimitila-asiakkaille tämä on erityisen tärkeää, koska se kaikki tukee liiketoimintaa ja yrittäjyyttä”, kertoo Heikkilä.

Uutta menetelmää varten Lehdolla on muutettu työtapaa täysin. Uutta palvelua on kehitetty Lean-menetelmiin perustuen.

”Perinteisessä mallissa tarjousta tehdään aina vähän kerrallaan ja siirrellään kuukausia sähköpostista toiseen. Uudella tavalla pystymme tiivistämään tarjousprosessin kestoa, koska keskitymme yhteen kohteeseen kerrallaan ja tuomme kaikki osaajat yhtä aikaa samaan tilaan. Ajankäyttöömme tämä menettely vaikuttaakin merkittävästi. Palvelu soveltuu sekä pienten että suurten toimitilojen rakentamiseen”, sanoo Heikkilä.

”Uusi palvelumme on yksi tapa vakioida prosesseja sekä parantaa rakentamisen kustannustehokkuutta ja myös laatua. Tämä kaikki on mahdollista konseptoinnin avulla. Tällaisia keinoja perinteiselle rakennusalalle pitäisi tuoda enemmänkin, jotta toimialamme kehittyisi kohti nopeampaa, laadukkaampaa ja kohtuuhintaisempaa rakentamista”, sanoo Heikkilä.