Laura Sariola

Laura Sariola vastuullisuusasiantuntijaksi Vahaselle

Laura Sariola

Talous- ja ympäristölainsäädäntöön suuntautunut Sariola tulee Vahaselle Rakennustietosäätiö RTS:stä, jossa hän on vastannut muun muassa ympäristöluokitus- ja sertifiointitoiminnasta. Sariola tekee parhaillaan merenkulkuun liittyvää väitöskirjaa johdon eettisestä toiminnasta ympäristövahinkotilanteissa.

Parikymmenvuotisen uransa aikana Sariola on kehittänyt EPD-ympäristöselostepalvelun rakennusmateriaaliteollisuudelle ja RTS-ympäristöluokituksen rakennus- ja kiinteistöalalle sekä toiminut digitaalisten palveluiden, kriteeristöjen ja menetelmäohjeiden kehittämisen projektipäällikkönä.

– Vahasen ympäristöpalveluilla on loistavat edellytykset tukea teollisuutta ja tuotantoa sekä kiinteistö- ja rakentamisalaa liittämään ympäristön kannalta kestävän sijoituksen vaatimukset luontevaksi osaksi liiketoimintaa, Sariola sanoo.

– Vastuullisuusasiantuntemuksemme kasvaa Lauran myötä merkittävästi, sanoo Vahanen Environment Oy:n toimitusjohtaja Pekka Määttänen.

– Laura on luonut lähes tyhjästä yhdessä alan kanssa Suomen RTS-ympäristöluokitusjärjestelmän, jossa on monia etuja esimerkiksi LEED- ja BREEAM-järjestelmiin nähden. Meiltä saa nyt ensikäden tietoa ja osaamista näissä asioissa, jotka liittyvät osaltaan valtion kannustamaan vähähiiliseen rakentamiseen. Lauran väitöskirjatyö johdon eettisestä toiminnasta ympäristövahinkotilanteissa taas linkittyy hyvin asiantuntemukseemme ja palveluihimme liittyen pintavesiin, pohjavesiin ja maaperään sekä ESG- ja EDD-auditointeihin, jotka myös ovat osa palveluntarjontaamme, Määtänen sanoo.