Lapwall ostaa Metsä Woodin projektiliiketoiminnan ja puuelementtien valmistuksen

Lapwall Oy ja Metsäliitto Osuuskunta ovat 11.1.2017 allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Metsä Woodin Pälkäneellä sijaitseva Projektiliiketoiminta ja puuelementtien valmistus siirtyy Lapwallin omistukseen.

metsa_lapwall

Kauppa toteutetaan tammikuun loppuun mennessä. Projektiliiketoiminnan koko henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen. Osapuolet sopivat samassa yhteydessä pitkäaikaisesta Kertopuun ja havuvanerin toimituksesta.

Kauppa on askel Metsä Woodin strategian toteuttamisessa ja selkeyttää yritysrakennetta. Jatkossa Metsä Wood keskittyy Kerto LVL:n kehittämiseen ja valmistamiseen, sekä aktiivisesti luo ja kehittää Kerto LVL:n pohjautuvaa puurakentamisen ekosysteemiä.

Puurakentaminen kehittyy nopeasti kohti modularisointia. LapWall on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi puuelementtien valmistajaksi. Nyt sovittu kauppa on merkittävä strateginen askel LapWallin LEKO-tuotevalikoiman laajentumiselle. LapWall on tehnyt merkittävää yhteistyötä jo vuosia Metsä Woodin kanssa, kauppa mahdollistaa yhtiön nopean kasvun puu- ja puukerrostalorakentamisen alueella.

– Tehdyn kaupan myötä tuomme laajaan tuotevalikoimaamme mm. KERTO-RIPA Katto-, ala- ja välipohjaelementit. Kaupan myötä LapWall Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto tulee olemaan 2017 noin 70 m€ ja sen palveluksessa on 250 henkilöä, toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

LapWallin LEKO-elementtiratkaisu on kokonaispalvelu, joka soveltuu kaikkeen rakentamiseen teollisuustiloista kerrostaloihin. Elementtirakentaminen on nopea tapa saada valmiita tiloja ja vähentää rakentamisenaikaisia riskejä. Puurakentaminen on varteenotettava vaihtoehto betonirakentamiselle, ympäristöministeriön 20.12.2016 lausuntokierrokselle lähtenyt asetusluonnos palomääräyksien keventämisestä voimaan tullessaan on omiaan edistämään innovatiivista puurakentamista.

www.lapwall.fi