Kuvassa: Lähipalvelukeskus Hertsi Havainnekuva/Hartela

Lähipalvelukeskus Hertsin rakentaminen alkaa Helsingissä

Kuvassa: Lähipalvelukeskus Hertsi Havainnekuva/Hartela

YIT ja Hartela toteuttavat hankkeen toimitilarakentamisen työyhteenliittymänä.

Hertsi on merkittävä hybridihanke, johon sijoittuu vähittäiskaupan ja palvelujen lisäksi myös palveluasumisen tiloja. Samaan kortteliin Hartela toteuttaa kaksi omaa asuinkohdetta vuokra- ja omistusasumiseen.

Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2018 Megahertsin liikekeskuksen muutostöillä ja työt jatkuvat pian myös uudisrakentamisella. Lähipalvelukeskus Hertsi avautuu keväällä 2020, minkä jälkeen jatkuvat vielä asuintornien rakennustyöt. Hertsin korttelikokonaisuus on valmis kesään 2021 mennessä.

 

Lähipalvelukeskus Hertsi Havainnekuva/ Hartela

”Hertsin hanke on poikkeuksellisen kiinnostava merkittävän sijaintinsa takia. Herttoniemen monipuolistuvat palvelut saavat arvoisensa puitteet kohteessa, joka on kaiken lisäksi hyvin saavutettava”, kertoo Hartela Etelä-Suomi Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Rantanen.

Lähipalvelukeskuksesta tulee Herttoniemen alueella päivittäistavarakaupan ja palvelujen keskipiste. Uudiskiinteistössä on vuokrattavaa toimitilaa noin 18 500 m2 ja se muodostaa olemassa olevan Megahertsi-liikekeskuksen kanssa Lähipalvelukeskus Hertsin.

Hertsin uudisrakennuksen sijoittajina ovat Aktia Henkivakuutus Oy:n, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennian sekä Yleisradion Eläkesäätiön muodostama sijoittajaryhmittymä. Samassa korttelissa olevan Megahertsin liikekeskuksen omistaa Erikoissijoitusrahasto eQ-Liikekiinteistöt.

 

Lähipalvelukeskus Hertsi Havainnekuva/ Hartela

Herttoniemen metroaseman ja Hertsin välille rakennetaan hankkeen yhteydessä Itäväylän ylittävä kävelysilta, jonka avulla asiakkailla on sujuva kulkuyhteys julkisen liikenteen palveluiden ja Lähipalvelukeskus Hertsin välillä. Lähipalvelukeskus Hertsin tiloihin sijoittuvat mm. HOK-Elannon Prisma, Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisotila ja Päiväkoti Touhula sekä olemassa olevassa liikekeskuksessa jo toimivat Tokmanni, Alko ja Megahertsin Apteekki. Lähipalvelukeskus Hertsiin siirtyvät Herttoniemen Kettutiellä sijaitsevat Helsingin kaupungin kirjasto ja nuorisotila. Hertsiin tulee myös useita ravintoloita ja kahviloita.