Laattapiste jatkaa kasvuaan ja ostaa Projektimaton

Laattapiste on hankkinut omistukseensa laadukkaita tekstiili- ja vinyylimattoja maahantuovan Projektimatto Oy:n. Kaupan myötä koko Projektimaton henkilökunta siirtyy Laattapisteen toimitiloihin Vantaalle.

– Strategiamme on kasvaa sekä orgaanisesti että yrityksiä ostamalla. Perheomisteisen Projektimaton arvot ja toimintamalli sopivat erinomaisesti yksiin kanssamme, Laattapisteen toimitusjohtaja Tommi Haru toteaa.

Laattatalona aloittanut Laattapiste on jo aiemmin laajentanut toimintaansa täyden palvelun kylpyhuoneremontteihin sekä kodinhoitohuonekokonaisuuksien toimittamiseen. Tekstiili- ja vinyylimatot olivatkin luonteva tapa kehittää valikoimaa edelleen.

– Yrityskauppaan johti kolme pääasiallista syytä: kasvustrategia, perheomisteisuus sekä asiakaskokemuksen kasvattaminen. Nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vieläkin laajemman valikoiman korkeatasoisia sisustustuotteita, Haru sanoo.

Tällä hetkellä yksinomaan yritysasiakkaita palveleva Projektimatto jatkaa normaaliin tapaan toimintaansa, ja yrityksen nimi tulee kulkemaan jatkossakin mukana aputoiminimenä.

– Voisi sanoa, että tässä kaupassa suomalaisten perheyrittäjien arvomaailma kohtasi ihanteellisesti. On hienoa myydä juuri Laattapisteelle, sillä se avaa meille mahdollisuuden laajentaa toimintaamme tulevaisuudessa myös kuluttajapuolelle, Projektimaton toimitusjohtaja Joachim Duncker kertoo.


Laattapiste Oy on suomalainen, vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka on Suomen johtava keraamisten laattojen ja kylpyhuonekokonaisuuksien toimittaja. Laattapiste työllistää 145 henkilöä ja sen liikevaihto on yli 30 MEUR.

Projektimatto Oy on suomalainen, vuonna 1984 perustettu perheyritys, joka on Suomen johtava julkisten tilojen lattiapäällystetoimittaja. Projektimatto työllistää neljä henkilöä ja sen liikevaihto on 5,1 MEUR.