Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä

Keskustakirjasto Oodissa miljoona kävijää 4 kuukaudessa

Helsingin keskustakirjasto Oodi avautui 5.12.2018 eli talo on ollut avoinna yleisölle pian neljä kuukautta. Oodi on saavuttanut suuren suosion, sillä tiistaina 26.3.2019 Oodin ovista astuu miljoonas kävijä.

Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä.

Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä

”Olen todella iloinen siitä, että Oodista on tullut kaupunkilaisten yhteinen tila. Arvioimme ennen avaamista, että Oodissa olisi noin 2,5 miljoonaa käyntiä vuosittain. Yleisöä osallistettiin suunnittelussa laajasti ja tämä näkyy nyt kävijävirrassa. Ihmiset saivat mitä tilasivat ja tulevat siksi yhä uudestaan”, kertoo Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara.

Oodi on modernin arkkitehtuurin taidonnäyte. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

”On hienoa, että Oodi on lisännyt kaikkien kirjastojen näkyvyyttä ja suosiota. Oodin avautumisen jälkeen Helsingin kirjastoihin on tehty yli 2,5 miljoonaa käyntiä, kaikkien kirjastojen lukupaikat ovat täynnä aamusta iltaan, sähköisten aineistojen lataukset ovat moninkertaistuneet, ja etenkin lastenkirjojen kysyntä on voimakkaassa kasvussa joka puolella Helsinkiä. Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja kärsivällisyydestä, kun suuri suosio aiheuttaa jonotusta niin lukupaikoille kuin aineistovarauksissakin”, sanoo Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

Oodi on suunniteltu kokonaiselämykseksi, jossa elävä helsinkiläinen kaupunkilaisarki kohtaa modernin arkkitehtuurin. Oodi muodostuu kolmesta erityyppisestä ja tunnelmaltaan erilaisesta kerroksesta. Tilat ovat kaikkien vapaassa käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään.Lue lisää Oodista Projektiuutisten numerosta 6/2018:

Oodi on iloVideo: Helsingin keskustakirjasto Oodin avajaiset 5.-6.12.2018Faktoja Oodista

  • Neliömäärä: 10 000 m²
  • Avattu yleisölle: 5.12.2018
  • Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa
  • Arkkitehtitoimisto: ALA Arkkitehdit
  • Rakennusurakointi: YIT Suomi