Kaukovainion portti. Kuva: Uki Arkkitehdit

Kaukovainiolle uusia opiskelija-asuntoja

Otokylä Ry ja Temotek Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen viiden opiskelija-asuinkerrostalon rakentamisesta Oulun Kaukovainiolle.

Kaukovainion Portti -hankkeessa rakennetaan viisi opiskelija-asuinkerrostaloa, jotka muodostavat uuden, näyttävän maamerkin Kaukovainiolle. Taloihin tulee yhteensä noin 250 asuntoa – yksiöitä ja kaksioita – joissa asuinneliöt on suunniteltu toimimaan tehokkaasti opiskelija-asumisen eri elämäntilanteissa.

Kaukovainion portti. Kuva: Uki Arkkitehdit
Kaukovainion portti. Kuva: Uki Arkkitehdit

– Hankkeen myötä Otokylä ry:n asuntojen määrä kasvaa huomattavasti. Se auttaa meitä osaltamme vastaamaan Oulun voimakkaasti kasvavaan asuntokysyntään, kertoo Otokylä ry:n toiminnanjohtaja Juha Rahkola.

Talojen ulkoasu on modernin suoraviivainen ja persoonallinen. Talojen sisäpihalle muodostuu yhteisöllisyyttä tukevat vehreät sisäpihat ja oleskelualueet. Opiskelija-asukkaiden tarpeet huomioidaan muun muassa toteuttamalla alueelle pyörien huoltopisteet sekä talojen yhteyteen tilavat pyörävarastot.

Asuntojen pintamateriaaleissa huomioidaan Otokylän kokemukset kestävyydestä ja asukkaiden huomiot viihtyvyydestä. Yleiset tilat, kuten saunat ja pesulat, suunnitellaan yhteisöllisiksi niin, että pyykinpesun lomassa voi nauttia vaikka kupin kahvia ja vaihtaa kuulumiset opiskelukavereiden kanssa.

– Kaukovainion Portti on yrityksemme historian suurin hanke ja meille erittäin merkittävä etappi asuntorakentamisessa. Tuomme hankkeeseen vahvan suunnitteluohjausosaamisemme ja kustannustehokkaan toteutustiimin, jolla on vahvat referenssit myös asuntorakentamiseen, lupaa Temotek Oy:n toimitusjohtaja Raimo Pahkala.

Alueen asemakaava on vahvistumassa lähikuukausina ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa pian kaavan vahvistamisen jälkeen. Rakennuttajakonsulttina hankkeessa toimi Prodeco Oy.


Otokylä ry on Oulussa sijaitseva opiskelija-asuntoja tarjoava yleishyödyllinen yhdistys, joka rakennuttaa, ylläpitää sekä vuokraa asuntoja opiskelijoille. Otokylä Ry:n hallinnassa on tällä hetkellä noin 600 asuntoa, pääasiassa yksiöitä ja kaksioita. Asunnot sijaitsevat Höyhtyällä, Kontinkankaalla, Kaukovainiolla ja Intiössä.

Temotek Oy tunnetaan Pohjois-Suomessa erityisesti liike- ja toimitilarakentajana, tilauudistajana sekä kiinteistökehittäjänä. Yrityksen rooli asuntorakentajana on vahvistumassa suunnitteilla olevien asuntorakennushankkeiden myötä. Vahvassa kasvussa oleva Temotek on viimeisen vuoden aikana uudistanut toimintaansa, tehostanut ja vahvistanut organisaatiotaan rekrytoinneilla sekä kehittänyt uusia innovaatiota asuntorakentamiseen ja tilauudistuksiin. Temotek toimii Pohjois-Suomen lisäksi Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.