Jussi Lehto. Kuva: Petteri Kivimäki

Jussi Lehto uuden Mikentin Jyväskylän-yksikön johtoon

Talotekniikkakonserni QMG yhdistää tytäryhtiönsä Mikenti Oy Jypron ja Jyväskylän Vesi ja Lämpö Oy:n (JVL) alkusyksyn aikana. Uuden yhtiön nimeksi tulee Mikenti Oy, ja sillä on yksiköt Jyväskylässä ja Leppävirralla. Jussi Lehto aloittaa JVL:n toimitusjohtajana 14.8. ja toimii jatkossa Mikentin Jyväskylän-yksikön johtajana.

Jussi Lehto. Kuva: Petteri Kivimäki

Mikenti on LVI-moduuliasentamisen edellä­kävijä Leppävirralla, joka asiakkaansa Parmacon kumppanina vastaa koulujen ja päivä­kotien toimituksista ympäri maata. Mikenti toteuttaa myös sprinkleri­järjestelmiä rakennus­liikkeiden ja teollisuuden projekteihin. Jyväskylän Vesi ja Lämpö (JVL) tunnetaan LVI-tekniikan asennus-, saneeraus- ja huolto­palveluyrityksenä. Yhtiöiden vuotuinen liike­vaihto on noin 12 miljoonaa euroa, ja niissä työskentelee 65 talotekniikka-ammattilaista.

Uuden Mikentin Jyväskylän-yksikön johtajaksi on nimitetty rakennus­insinööri Jussi Lehto. Lehto aloittaa JVL:n vetäjänä 14.elokuuta, ja eläkkeelle siirtymässä oleva Vesa Lehtomäki jatkaa talossa, kunnes perehdytys ja tietojen siirto on tehty.

– Toimin opiskelujen jälkeen ensin työnjohtajan ja tuotantoinsinöörin tehtävissä eri rakennus­liikkeissä, ja vuodesta 2010 lähtien SRV:llä työmaa­päällikkönä ja vastaavana työn­johtajana. Kohteet ovat edustaneet julkista sektoria, liike­kiinteistöjä ja teollisuutta. Ennen tätä olin koulu­aikoina isäni LVI-yrityksessä, ja pohdin yrittäjyyttäkin, mutta silloin ei ollut vielä sen aika. Hyvää kokemusta kertyi myös opiskelu­vuosina Jypron palveluksessa, joten sprinkleri­tekniikkaankin olen tutustunut, Jussi Lehto kertoo.

– On ilo siirtää vetovastuu Jyväskylässä Jussille. Hienoa, että löysimme tehtävään alaa monipuolisesti rakentamista ja talo­tekniikkaa tuntevan ammattilaisen. Yhteistyö rakennus­liikkeiden kanssa on meille tärkeää. Kiitän samalla lämpimästi asiakkaita ja alan ihmisiä sekä QMG:ta hyvästä yhteis­työstä. Yrittäjä­urani sai mahtavan kiri­kierroksen, Vesa Lehtomäki sanoo. Mikko Sahikallio jatkaa Mikentin toimitusjohtajana ja Petri Pajunen Mikentin Leppävirran-yksikön johtajana. Pasi Viinikainen vastaa jatkossakin Mikentin sprinkleri­liiketoiminnasta Jussi Lehdon alaisuudessa. Jussi Lehto liittyy nimityksensä myötä QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.